KyKy-Betset haastoi Akaa-Volleyn kalkkiviivoille saakka – Akaalaiset etenivät mitalipeleihin

Petteri Tyynismaa on ollut pudotuspeleissä Akaa-Volleyn arvokkaimpia pelaajia. Kuvassa keskipelaajja ohittaa KyKy-Betsetin torjunnan. Arkistokuva: Harri Mattila.

Akaa-Volley eteni Mestaruusliigan mitalipeleihin kolmantena keväänä peräkkäin kaatamalla perjantaina Alajärvellä KyKy-Betsetin lukemin 1–3 (21–25, 27–25, 26–28, 23–25). Runkosarjan seitsemänneksi päätynyt kyyjärvejäisjoukkue ei antautunut helpolla sarjan kakkoseksi sijoittuneelle Akaa-Volleylle. Olli Kunnarin valmennettavat saivat tehdä täyden iltapuhteen voittonsa eteen.

Paikasta mitalipeleissä taisteltiin tasapäisesti

Ottelun ensimmäinen erä oli tasainen, mutta ainakin näennäisesti se oli Akaa-Volleyn hallinnassa koko ajan. Akaalaisten ote kesti loppuun asti ja näin helpottava ensimmäinen erä päättyi pirkanmaalaisten voittoon.

Kakkoserä oli vielä tasaisempi kuin ensimmäinen. Ratkaisuhetkille mentiin tasapäin ja kumpi tahansa olisi voinut viedä erän nimiinsä. Lopulta kotijoukkue otti erävoiton kolmannen eräpallon jälkeen lukemin 27–25. Olisi ollut mielenkiintoista olla kärpäsenä katossa, kun Kunnari opasti joukkuettaan pitkällä erätauolla.

Emme saa tietää, mitä pukuhuoneessa keskusteltiin, mutta joka tapauksessa ottelun luonne ei juuri muuttunut. Tasapäisesti taisteltiin paikasta mitalipeleissä. Tällä kerralla tarvittiin Akaa-Volleyn neljä eräpalloa ennen kuin voittaja saatiin selville. Jere Heiskanen tykitti nelospaikalta akaalaisille erävoiton lukemin 26–28.

KyKy-Betset oli tosiaankin valmis haastamaan runkosarjan kärkijoukkueita tasaväkisesti. Neljättä erää mentiin tasoissa aina lukemiin 23–23. Ensin Mateij Smidl ja sitten Jere Heiskanen onnistuivat hyökkäyksissään ja ottelu päättyi Akaa-Volleyn eduksi.

Akaa-Volleyn hakkuripeli Matej Smidln kautta toimi Alajärvellä ihan hyvin. Lisäksi onnistujiin voidaan laskea yleispelaaja Jere Heiskanen ja keskipelaaja Petteri Tyynismaa.

Akaa-Volleyn valmentaja Olli Kunnari varmisti median edessä ottelun olleen tasainen.

– Tiukka ja tasainen matsi. Kaikki muut paitsi ensimmäinen erä meni kahden pisteen erolla. Petteri oli hyvässä kunnossa tänään. Puolustettiin ihan hyvin, mutta vielä jäi sellaisia palloja kenttään, mitkä olisi pitänyt peliin kaivaa. Huilataan pikkasen ja torstaina aloitetaan välierät.

On jo useaan otteeseen todettu, että tämä kausi on tasaisempi kuin aikoihin. Mitalipeleihin etenevät joukueet ovat todella tasaväkiset. Välierät alkavat torstaina 28. maaliskuuta. Otteluparit ovat Hurrikaani ja Savo Volley ja Akaa-Volley ja VaLePa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme otteluvoittoa. Akaa-Volleyn ensimmäinen osaottelu VaLePaa vastaan pelataan Akaa Areenalla.