Panokseton peli oli viihdyttävä – Hurrikaani vei voiton Loimaalla

Ilja Ivanov palkittiin joukkueensa parhaana pelaajana. Passarilla oli tukenaan lähes satapäinen akaalaisyleisö. Kuva: Harri Mattila

Hurrikaani Loimaa ja Akaa-Volley olivat varmistaneet asemansa sarjataulukossa jo ennen lentopallon Mestaruusliigan runkosarjan viimeistä pelikierrosta lauantaina. Ensin mainittu valloitti sarjataulukon ykkössijan, ja akaalaiset seuraavat heti kakkosena. Asetelma säilyi myös joukkueiden kohtaamisessa Loimaalla. Hurrikaani vei tasaisen kamppailun lukemin 3–2 (25–19, 22–25, 32–34, 25–23, 15–10).

Akaa-Volleyn kausi sujui kaksijakoisesti. Kotihallissa joukkue pelasi hienon runkosarjan, eivätkä Olli Kunnarin valmennettavat hävinneet Akaa Areenalla yhtäkään ottelua. Vieraskentillä sen sijaan otteissa on ollut toivomisen varaa, sillä kotiin on palattu tappion kanssa seitsemän kertaa.

Ennen Hurrikaanin ja Akaa-Volleyn lauantaista ottelua useat katsojat pohtivat pelin kulkua.

– Meneeköhän peli ihan läpsyttelyksi ilman panosta, kuultiin useastakin suusta.

Ottelu tarjosi yleisölle viihdettä

Turhanpäiväiseksi läpsyttelyksi ottelu ei lopulta kääntynyt. Kun pelaajat saivat suorittaa ilman ylimääräisiä paineita, saivat peräti 1067 katsojaa nähtäväkseen viihdyttävän ottelun.

Hurrikaanin päävalmentajan Olli Kuoksan mukaan oli hyvä suurpäisen yleisön kannalta, ettei pelin taso laskenut missään vaiheessa.

– On kyllä hienoa nähdä, että lentopallo kiinnostaa yleisöä. Iso kiitos illan tunnelmasta molempien joukkueiden kannustajille, kiitteli Kuoksa ottelun jälkeen.

Molemmat valmentajat vaihtoivat kolmanteen erään useita pelaajia. Ajatuksena oli antaa mahdollisimman monelle peliaikaa ennen pudotuspelien alkamista.

– Vähemmälle peliajalle kauden mittaan jääneet saivat nyt näyttää taitojaan. Jokaista saatetaan tarvita tiivistahtisissa pudotuspeleissä, perustelivat päävalmentajat valintojaan.

Akaa-Volleyn parhaana palkittiin Ilja Ivanov. Passari sai pelata koko ottelun, koska joukkueen toinen pelinrakentaja Lasse Jäntti lepuutti lievästi kipeytynyttä polveaan. Molemmat passarit tarvitaan seuraavien viikkoja aikana, kun kamppailu mitaleista alkaa.

– Meillä oli tänään todella hyviä hetkiä kentällä, mutta siihen oheen sattui sitten helppojakin virheitä. Taistelu oli mielestäni erittäin hyvä, vaikka sijoituksista ei enää oteltukaan, pohti Ivanov median edessä.

Joukkueiden tuuletukset osoittivat, että liikkeellä oltiin tosissaan. Kuva: Harri Mattila

Pudotuspelit alkavat

Lentopallon Mestaruusliigan kausi huipentuu huhtikuun loppua kohden. Ensi lauantaina alkavat kahdeksan parhaan joukkueen pudotuspelit. Akaa-Volleyn vastustaja puolivälierissä on juuri viime viikolla kohdattu ja runkosarjan seitsemännen tilan vallannut KyKy-Betset Kyyjärveltä.

Akaa-Volleylla on paras viidestä -systeemillä ratkeavassa ottelusarjassa kotietu, koska se sijoittui runkosarjassa KyKy-Betsetiä korkeammalle. Kun kolme voittoa riittää paikkaan välierissä ja ottelut pelataan vuoroin kotona ja vieraissa, on kotiedulla iso merkitys.

– Hyvillä mielin tässä lähdetään mitaleja jahtaamaan. Tosin KyKy antaa varmasti tiukan vastuksen. Etenkin pistepörssin kärkipaikalla runkosarjan jälkeen oleva latvialainen hakkuri Renars-Pauls Jansons pitäisi saada kuriin, Kunnari analysoi.

KyKy-Betset saapuu Akaa Areenalle tämän viikon lauantaina 16. maaliskuuta. Vieraspelin vuoro on maanantaina 18. päivä, ja joukkueiden kolmas kohtaaminen on jälleen Akaassa keskiviikkona 20. maaliskuuta.