Valtuustoaloite kokouspalkkioiden pienentämisestä palautuu valmisteluun – Kaupunginjohtajan päätösehdotus muuttui keskustelun aikana

Keskustan Jouni Vaittinen (kesk) jätti marraskuussa valtuustoaloitteen kokouspalkkioiden pienentämisestä. Kuva: Mikko Peltoniemi

Keskustan valtuutettu Jouni Vaittinen teki viime vuoden lopulla valtuustoaloitteen aikaperusteisista kokouspalkkioiden korotuksista luopumisesta. Vaittisen esitykseen kuului myös eri toimielinten varapuheenjohtajien vuosipalkkioiden kriittinen tarkastelu. Aloitteen oli allekirjoittanut Vaittisen lisäksi 23 valtuutettua.

Lue myös: Yli kolmen tunnin kokoukset maksoivat kaupungille lähes 25 000 euroa ylimääräistä: ”Joskus tulee mieleen, että ollaanko täällä tekemässä päätöksiä vai iskemässä tarinaa” – Jouni Vaittisen aloitteeseen tuli hetkessä 25 nimeä

Kaupunginhallitus päätti joulukuussa lähettää Vaittisen aloitteen hallintotoimeen valmisteltavaksi. 5. maaliskuuta kokoontunut kaupunginhallitus sai käsiteltäväkseen selvityksen, jonka mukaan kaupungin hallintosääntöä ollaan päivittämässä ja sen on tarkoitus tulla hallituksen ja valtuuston käsittelyyn maaliskuussa 2024 ja osana hallintosäännön päivitystä käsitellään myös aikaperusteisia kokouspalkkioiden korotuksia. Kaupunginjohtaja Antti Peltola ehdotti, että kaupunginhallitus ehdottaisi valtuustolle, että valtuusto merkitsee selvityksen valtuustoaloitteesta tiedoksi ja valtuusto toteaa valtuustoaloitteen loppuun käsitellyksi.

Asian käsittelyn aikana kaupunginjohtaja teki muutetun päätösehdotuksen, jonka mukaan asia palautetaan valmisteluun. Kaupunginhallitus hyväksyi muutetun päätösehdotuksen yksimielisesti.