Taija Härkki ja kotitalousvähennys ovat kulkeneet käsi kädessä 27 vuotta

Taija Härkki ehdottaa, että kotitalousvähennykseen sisällytettäisiin oikeus verovähennykseen, kun isovanhemmat ostavat lasten perheisiin arjen apua. (Kuva: Matti Pulkkinen)Helsinkiläis-hämeenkyröläinen kuluttajatutkija, maa- ja metsätaloustieteen maisteri Taija Härkki tunnetaan valtakunnallisesti kotitalousvähennyksen äitinä. Hänen korkonimellään on sataprosenttinen kate. Härkki on ollut niin työnsä kuin harrastuneisuutensa puolesta naimisissa kotitalousvähennysasioiden kanssa vuodesta 1997 alkaen, jolloin maassamme säädettiin ensimmäinen laki kotitaloustyön väliaikaisesta verotuesta. Härkki korostaa, että Suomi on näyttänyt asiassa esimerkkiä naapurimailleen Ruotsille ja Tanskalle, joissa meikäläinen edistyksellinen malli on kerännyt runsaasti kiitoksia ja kehuja. Härkki on nyt isosti tyytyväinen nykymuotoiseen verotuksen kotitalousvähennyspalettiin. Kehittämistoimet ovat kuitenkin tervetulleita etenkin kotiavun puolelle.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.