Pirmedioiden teema tarjoaa rautaisannoksen kotitalousvähennystietoa

Pirmediat julkaisee kaikissa kuudessa paikallislehdessään Kotitalousvähennys-teemasivut. Ne sisältävät monipuolisen kattauksen yleishyödyllistä tietoa kotitalousvähennyksestä. Fysio- ja lymfaterapeutti Annemari Ylitalo kertoo teemassa uutukaisesta kotitalousvähennysmahdollisuudesta, joka koskee kotona annettavaa fysioterapiaa ja toimintaterapiaa. (Kuva: Rami Marjamäki)
Pirmediat julkaisee kaikissa kuudessa paikallislehdessään keskiviikkona 28. helmikuuta Kotitalousvähennys-teemasivut. Ne sisältävät monipuolisen kattauksen yleishyödyllistä tietoa kotitalousvähennyksestä. Fysio- ja lymfaterapeutti Annemari Ylitalo kertoo teemassa uutukaisesta kotitalousvähennysmahdollisuudesta, joka koskee kotona annettavaa fysioterapiaa ja toimintaterapiaa. (Kuva: Rami Marjamäki)

Pirmediat toteuttaa kaikkien aikojen ensimmäisen Kotitalousvähennys-teemansa. Se julkaistaan keskiviikkona 28. helmikuuta ilmestyvissä paikallislehdissä Akaan Seudussa, Lempäälän-Vesilahden Sanomissa, Oriveden Sanomissa, Pirkkalaisessa, Sydän-Hämeen Lehdessä sekä Ylöjärven Uutisissa ja niiden verkkosivuilla. Myös Radio Sun on vahvasti mukana teeman käsittelyssä.

Kotitalousvähennys on ollut muodossa tai toisessa olemassa jo 26 vuoden ajan. Lähtölaukauksena oli kotitalousvähennyksestä annettu laki kotitaloustyön väliaikaisesta verotuesta (728 / 1997), joka oli kokeiluluontoisesti voimassa ajalla 1.10.1997 – 31.12.2000.

Vuonna 2022 kotitalousvähennyksen saajien määrä ylitti ensimmäisen kerran puolen miljoonan rajan, jolloin saajia oli jo 521 578 henkilöä.

Verohallinto kertoo, että kotitalousvähennyksen hyödyntäminen yleistyy samaa tahtia kuin kansalaisten tietoisuus vähennysmahdollisuuksista laajenee. Pirmediat haluaa uudenlaisella teemallaan edistää kansalaisten tietoisuutta kotitalousvähennyksen mahdollisuuksista ja siten lisätä sen käyttöä.

Maatalous- ja metsätieteiden maisteri, eläkkeellä oleva kuluttajatutkija Taija Härkki tuntee perinpohjaisesti kotitalousvähennyksen historian.

– Olen kolmisenkymmentä vuotta seurannut kotitalousvähennystä koskevaa päätöksentekoa ja keskustelua ja ollut mukana valmistelemassa, kun vähennystä on laitettu alulle. Kokeiluhan alkoi vuonna1997. Helsingin yliopiston tutkijana julkaisin ensimmäisenä kotitalousvähennystä koskeneen tutkimuksen vuonna 1998. Sen jälkeen toimin Suomen maatutkijana EU:n kotitalouksien työllistämistä koskeneissa tutkimuksissa. Suomen kokemuksia kotitalousvähennyksestä vein Ruotsiin, kun siellä käynnisteltiin kotitalousvähennystä. Se alkoi vuonna 2007, Härkki kertoo Pirmedioiden haastattelussa.

Teemasivuillamme kotitalousvähennystä avataan monen asiantuntijan voimin. Muiden muassa Veronmaksajain Keskusliiton verojuristi Merja-Liisa Huolman-Lakari ja pääekonomisti Mikael Kirkko-Jaakkola, Suomen Yrittäjien veroasiantuntija Jukka-Pekka Hellman ja Kilpailu- ja kuluttajaviraston johtava asiantuntija Mikko Saastamoinen valaisevat syvällisesti asiakokonaisuutta.

Äänessä on lisäksi yrittäjiä, jotka hyödyntävät kotitalousvähennystä esimerkiksi markkinoinnissaan. Gallupeissa kansalaiset ja yrittäjät avaavat tuntojaan kotitalousvähennyksestä.

Pirmediat toimittaa laajan ja monipuolisen lukupaketin kotitalousvähennyksestä. Seuraa printtiä ja verkkoja.

Radio Sun tekee lähiviikkoina juttuja kotitalousvähennyksestä.