Valaistut ladut kiinnostivat Siniänmäessä

Lauantaina 27. tammikuuta Siniänmäessä valaistiin viisi kilometriä latua ulkotulilla. Kuva Anni Vilkki.

Akaan Siniänmäessä järjestettiin lauantaina 27. tammikuuta valaistujen hiihtolatujen tapahtuma. Tapahtuma, josta oli lähinnä Facebookin, WhatsAppin sekä puskaradion kautta tiedotettu, yllätti järjestäjät positiivisesti. Kello 17–21 välille ajoittunut latujuhla keräsi arvioiden mukaan paikalle parisataa osallistujaa. Idean alkuunpanijat Vesa Koskinen ja Kirsi Ranki eivät ihan näin isoon osallistujamäärään uskoneet.

– Kiitos ja syvä kumarrus osallistujien suuntaan. Hienoa että talkootyömme sai ihmisiltä näin ison kiitoksen, kiitteli Vesa Koskinen.

Talkoohenkeen tapahtuma perustuikin, valojen virittelystä aina paikalla olleen kioskin palveluihin. Valaistulla ladulla oli mittaa viisi kilometriä, ja sitä valaisi 360 ulkotulta.

– Olihan siinä urakkaa, kun valot reitille viritteli. Siksi hyvä oli hiihtäjän hiihdellä, kun valoa oli riittävästi. Ja pitihän ne palaneet lyhdyt poistaakin seuraavana päivänä.

Siniänmäen latumestariksi tituleerattu Vesa Koskinen on huolehtinut latujen teosta jo reilut 10 vuotta.

– Ei tämä halpaa lystiä ole, mutta on tässä se toinenkin puoli. Yhteistä hyvää on mukava tehdä, ja hiihtäjien palaute on ollut hyvin positiivista. Useat hiihtäjät ovat myös muistaneet laduntekijää vapaaehtoisella latumaksulla. Hienoa toimintaa, kiittelee latumestari.

Tälle talvelle yhtenäistä latuverkostoa on tehty 15 kilometriä. Ihmisiä laduilla on käynyt kauempaakin, ja onhan kulunut talvi ollut mainio tämän perinteisen ulkoilulajin harrastamiseen. Nyt ilmat ovat lauhtumassa, ainakin väliaikaisesti. Helmi-maaliskuu ovat kuitenkin erinomaisia hiihtokuukausia, ei muuta kuin laduille lykkimään.

Lauantain tapahtumaan panoksensa antoivat myös naapurit, sillä paikoitusalueita löytyi useasta eri paikasta. Järjestäjät kiittävät myös sponsoriapua.