Toiveet vaihtelivat kirjoista mönkijään – Lue, mitä gallupiin osallistuneet Toijalan yhteiskoulun oppilaat toivovat joululahjaksi

Akaan Seutu kysyi Toijalan yhteiskoulun yläastelaisilta, minkälaisia joululahjatoiveita heillä on tälle joululle.

14-vuotias Venla Parikka haaveilee led-valoista. Kuva Alma Hokkanen.

8C-luokalla oleva 14-vuotias Venla Parikka toivoo joululahjaksi led-valoja. Parikka kiinnittäisi ne huoneensa katonrajaan luomaan tunnelmaa. Valojen lisäksi Parikan toiveisiin lukeutuu pastellinväriset akryylimaalit, joita voisi käyttää maalausharrastuksessa. Parikan joululahjatoiveisiin kuuluu myös erilaisia kirjoja. Erityisesti toiveissa olisi täydennystä kirjasarjaan, jonka osista Parikka omistaa kaikki muut paitsi ensimmäisen.

Helvi Harmaisen toiveena on raha. Kuva Alma Hokkanen.

13-vuotias 8B-luokalla opiskeleva Helvi Harmainen toivoo rahalahjaa. Harmaisen mielestä raha on käytännöllinen lahja, jolla voi ostaa tavaroita, jotka ovat itselle mieluisia. Raha tuo siis nuorelle itsenäisyyttä, ja turhan tavaran ostaminen vältetään. Kun omaa rahaa on, ei tarvitse aina luetella vanhemmille kaikkea mitä toivoo. Tällä hetkellä Harmaisella ei ole tavoitetta kerätä rahaa mitään tiettyä kohdetta varten. Rahan lisäksi Harmaisen toiveissa on hajuvesi, jota hän on jo aikaisemmin ehtinyt testaamaan.

15-vuotias Siiri Lohi opiskelee 9D-luokalla. Kuva Alma Hokkanen.

Siiri Lohella on kaksi selkeää joululahjatoivetta. 15-vuotias Lohi toivoo rannekelloonsa uuden hihnan ja erilaisia kirjoja. Kirjalahjatoiveiden kärkeen nousi yhdysvaltalaisen nuortenkirjailijan Stephanie Garberin suureen suosioon noussut Olipa kerran särkynyt sydän -sarja. Yhdeksäsluokkalainen Lohi on ehtinyt jo lukea sarjan ensimmäisen osan. Lohi pitää eniten fantasiakirjallisuudesta, joten hän toivoo myös muiden mahdollisten kirjalahjojen kuuluvan samaan genreen.

Aliisa Turto Toijalan yhteiskoulun 7B-luokalta voisi viettää lukujoulun. Kuva Alma Hokkanen.

13-vuotias Aliisa Turto seitsemänneltä luokalta toivoo joululahjaksi uusia kuulokkeita. Turton mukaan vanhojen kuulokkeiden kunto on niin huono, että hän tarvitsee uudet kuulokkeet vanhojen kuulokkeiden tilalle. Kuulokkeiden lisäksi Turto toivoo erilaisia kirjoja. Tiettyä kirjasarjaa Turtolla ei ole vielä mielessä, mutta yleisesti Turto pitää erityisesti fantasia- ja science fiction -kirjallisuudesta.

7B-luokan Taika Kontion joululahjatoive liittyy harrastuksiin. Kuva Alma Hokkanen.

13-vuotiaan Taika Kontion toiveet liittyvät itseilmaisuun. Hän toivoo joululahjaksi kitaraansa uusia virittimiä. Virittimet Kontio tarvitsee vanhahkoon kitaraansa, jotta hän voisi alkaa harrastaa soittamista kunnolla. Kitaranvirittimien lisäksi Kontio toivoo jonkinlaisia maalaustarvikkeita kuten akryylimaaleja. Kontio on harrastanut taiteen tekemistä lähes koko elämänsä ajan, joten uudet maalaustarvikkeet ovat tervetulleita.

14-vuotiaan Kalle Viikin toive on nelipyöräinen. Kuva Alma Hokkanen.

Toijalan yhteiskoulun 7E-luokalla oleva Kalle Viik, 14 vuotta, toivoo mönkkäriä eli mönkijää. Tiettyä merkkiä Viikillä ei ole vielä mielessä, vaikka muutamia erilaisia mönkijöitä netistä on jo katseltu. Vielä hetken ajan Viik joutuu ajamaan mönkijällä vain suljetuilla alueilla, mutta heti iän riittäessä suunnitteilla on ajokortti. Muihin joululahjatoiveisiin kuuluu tietokoneen näppäimistö ja hiiri. Viik kertoo pelaavansa etenkin talvisin paljon erilaisia videopelejä.

Alma Hokkanen