Akaan Vanhemmat ry muistutti kaveritaidoista julistamalla Akaaseen Pukeudu keltaiseen -päivän – Kiusaamattomuuskävely toteutettiin Akaassa ensimmäisen kerran

Kiusaamattomuuskävelylle osallistuivat Susanne Ekola (vas.), Janita Puomila, Tiia Helenius, Mira Pirttikoski, Maija Toivonen, Joanna Koski, Enni Niskala, Roosa Aaltonen, Saija Keränen, Janette Heikura ja Sara Keränen. Kuva Petri Aarnio.

Suomessa vietettiin Lapsen oikeuksien viikkoa 20.-26.11.2023. Viikon tavoitteena on edistää YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta ja lapsen oikeuksien toteutumista. Akaan Vanhemmat ry osallistui lapsen oikeuksien viikolle julistamalla Akaaseen Pukeudu keltaiseen -päivän 23.11. sekä kutsumalla kaikkia akaalaisia vanhempaintoimijoita yhteiselle kävelylle. Kävelyllä haluttiin muistuttaa kaveritaitojen ja kiusaamattomuuden edistämisen tärkeydestä. Keltainen on väri, joka edustaa ystävyyttä ja kaveritaitoja. Kampanjointia toteutettiin nyt somessa sekä Wilmassa ja kiusaamattomuuskävely toteutettiin Akaassa ensimmäisen kerran.

Toijalan torille kokoonnuttiin torstaina iltakuudelta ja kävelemään lähdettiin pienellä porukalla noin kolmen kilometrin pituinen lenkki kävelyteitä pitkin Toijalan keskustan läheisyydessä. Kaikilla kävelyyn osallistuneilla oli yllään jotain keltaista sekä keltaiset heijastinliivit tai -valjaat. Toijalan yhteiskoulun opettaja Petri Aarnio huolehti keltaisten liivien riittävyydestä sekä ryhmän kuvaamisesta.

Kiusaamattomuuden ja kaveritaitojen näkyvyyttä olivat mukana tukemassa myös Toijalan yhteiskoulun tukioppilaita, jotka osallistuivat kävelylle yhdessä paikalle saapuneiden vanhempaintoimijoiden kanssa. Torille palattaessa kävelijöille oli tarjolla lämmintä mehua ja pipareita. Mikko Heikura vastasi tarjottavista sekä tapahtuman muusta varustelusta. Tapahtumaa oli mukana tukemassa myös Akaan moottorikerho, jolta saatiin täydennystä tarjoilukalustoon.

Kävelyyn pääsivät osallistumaan Akaan Vanhemmista Susanne Ekola, Mira Pirttisalo sekä Saija Keränen. Edustajia saapui myös Nahkialan koulun, Toijalan yhteiskoulun ja Viialan yhtenäiskoulun vanhempainyhdistyksistä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?