Aluehallitus käynnisti keskustelu- ja lausuntokierroksen lapsiperheiden ja hammashoidon palveluverkosta – Ensimmäinen asukastilaisuus järjestetään jo tänään

Pirkanmaan hyvinvointialue tiedottaa, että lasten, nuorten ja perheiden sekä suun terveydenhuollon palveluverkosta käynnistyy laaja keskustelu- ja lausuntokierros aluehallituksen maanantaina tekemällä päätöksellä. Ensimmäinen asukastilaisuus pidetään jo tänään Ylöjärvellä. Akaassa asukastilaisuutta ei järjestetä, mutta Valkeakoskella tilaisuus järjestetään 13. marraskuuta.

Aluehallitus käsitteli maanantaina 6. marraskuuta lasten, nuorten ja perheiden sekä suun terveydenhuollon palveluverkkoa. Molempien palvelukokonaisuuksien suunnitteluun vaikuttavat lasten määrän väheneminen ja väestön ikääntyminen. Palveluissa lisätään liikkuvien palvelujen ja digipalvelujen osuutta. Silti esimerkiksi neuvolapalvelut ovat jatkossakin lähipalveluja, mutta vastaanottopiste voi olla yhteiskäytössä eri palvelujen kanssa. Erityisosaamista vaativia palveluja keskitetään sekä lapsiperheiden palveluissa että hammashoidossa.

Kokonaisuus lähetettiin keskusteltavaksi ja lausunnoille yhteistoimintaelimelle, vaikuttamistoimielimille, valiokunnille ja aluehallituksen jaostoille. Aiheista pidetään myös asukastilaisuudet 6.11. Ylöjärvellä ja 13.11. Valkeakoskella. Täydennysehdotukset käsitellään aluehallituksessa vielä vuoden 2023 puolella. Kommenteista laaditaan erillinen kooste.

Palveluverkosta käydyn keskustelun yhteydessä aluehallitus totesi, että Pirkanmaa on saanut valtioneuvostolta alueen kannalta merkittävän 900 miljoonan euron ehdollisen lisälainanottovaltuuden. Lainanottovaltuuden ehtona on suunniteltujen palveluverkko- ja sopeutustoimien hyväksyminen vuoden loppuun mennessä.