Seppo Mikkola liittyi rengasketjuun – ”Saadaan keskittyä enemmän olennaiseen”

Mika Suutari (vas.), Seppo Mikkola ja Päivi Montonen pukivat Euromaster-ketjun työvaatteet ylleen kuluneena kesänä. Mikkola pitää ketjuun liittymisen suurimpana hyötynä renkaiden parempia ostoehtoja. Kuva Jarno Keskinen.

Toistakymmentä vuotta Kylmäkoskella renkaita myynyt Seppo Mikkola liittyi kuluneen kesän aikana Euromaster-rengasliikeketjuun. Ketjun palveluksessa työskentelevä, Mikkolalle jo aiemmista yhteyksistä tuttu henkilö otti Mikkolaan yhteyttä ja ehdotti franchising-sopimuksen tekemistä.

– Ketjussa renkaiden ostoehdot ovat meille paremmat, kun taustalla on suuri toimija eli Euromaster, Mikkola kertoo syystään loikata ketjun kelkkaan.

Käytännön muutoksina ketjuun liittymisestä seurasi muun muassa tietojärjestelmien muutos. Se parantaa esimerkiksi asiakasrekisterin ylläpitoa. Euromasterin järjestelmän kautta Mikkola pääsee myös näkemään yhdeksän rengastukkukaupan varastotilanteen.

– Aiemmin piti mennä jokaiseen erikseen etsimään asiakkaan toivomia renkaita. Nyt työ käy paljon kätevämmin.

Yksi merkittävä etu on ketjun markkinointituki. Rengasliikkeen uudet kyltitykset ja pihalle noussut pyloni tulivat ketjun puolesta.

– Someenkin löytyy valmiit pohjat ja työvaatteetkin tulevat ketjulta. Nyt pystyy keskittymään olennaiseen. Se on oikein hyvä, kun meillä on vähän muutakin toimintaa kuten taksit, Mikkola kertoo.

Ketjuun liittymisen myötä rengaspalvelut laajenivat koskemaan myös traktorin renkaita. Myöhemmin tuotelistaan lisätään mahdollisesti myös raskaan kaluston renkaat.

Ketjuun liittymisen myötä rengaspalvelut laajenivat koskemaan myös traktorin renkaita. Myöhemmin tuotelistaan lisätään mahdollisesti myös raskaan kaluston renkaat. Kuva Jarno Keskinen.

– Yksi asentaja on toistaiseksi vakituisesti töissä, katsotaan mihin saakka tässä päästään.

Vaihtoaika varataan vaikka kaupassa

Mikkolan puoliso Päivi Montonen on ollut mukana toiminnassa kolmisen vuotta. Hän kertoo ajanvarauksia tulevan jopa kaupan kassalla.

– Kysytään että pystytkö varaamaan minulle renkaanvaihtoajan huomiselle, niin sitten minä tulen tänne ja teen varauksen, Montonen nauraa.

Tutuilta vakiasiakkailta on tullut ketjuun liittymiseen liittyen kysymyksiä lähinnä yhdestä asiasta.

– Kysytään että muuttuuko hinnat, ja eihän ne muutu. Kun meillä ostohinta paranee eli saadaan rengasta edullisemmin sisään, niin totta kai se näkyy myös loppukäyttäjälle, Mikkola sanoo.

Mikkola odottaa ketjun tuovan myös uusia asiakkaita. Joidenkin voi olla helpompi ostaa renkaat valtakunnalliselta ketjulta.

– Kyllä varmasti, nyt moni on jo tuonut varastosiirtoja meille ihan pelkästään sen takia, että on nähnyt nuo kyltit. Eihän meillä aiemmin ole ollut kuin ikkunassa pieni mainos eikä olla oikein ikinä mainostettu, yrittäjä pohtii.

Autopesu & Rengas Mikkola jatkaa edelleen itsenäisenä yrittäjänä Kylmäkoskella Yrittäjäntiellä. Liikkeessä vietetään avajaisia perjantaina 6. lokakuuta kello 10 alkaen avajaistarjousten, tarjoiluiden ja arvonnan merkeissä.