MAINOS

Kun yhdellä on kuuma ja toisella kylmä, LVI-Jämäkkä auttaa

LVI-Jämäkkä Oy palvelee taloyhtiöitä pitkin Pirkanmaata. Kuvassa vasemmalta yrittäjä Jussi Jalonen, asentajat Antti Peltomäki ja Henry Nieminen sekä yrittäjä Markus Leppälä.

Karhut vetäytyvät talviunille syys-marraskuussa, mutta rivi- ja kerrostaloissa on syytä tehdä ainakin yksi asia ennen talviteloille siirtymistä. Kannattaa suunnata katse taloyhtiön lämmönjakokeskukseen. Toimiiko se niin kuin pitäisi? Ja entä lämpöpatterit? Ei kai meidän talossamme pidetä ikkunoita auki talvipakkasella?

– Kaukolämpöpaketin vaihtaminen onnistuu onneksi vaikka keskitalvella. Vedet ja lämmöt ovat poikki vain yhtenä päivänä aamusta iltapäivään. Huoneistot eivät merkittävästi kylmene tuossa ajassa, vaikka ulkona olisi 20 astetta pakkasta, toteaa yrittäjä Markus Leppälä LVI-Jämäkkä Oy:stä.

Kaukolämpökeskukset kestävät käytössä 20-25 vuotta. Kun lämmönjakokeskus lähestyy 20 vuoden ikää, moni osa saattaa olla jo kulunut. Keskus ei enää toimi yhtä luotettavasti ja tehokkaasti.

– Osien vaihtaminen vanhaan on suhteessa kallista. Uudessa on jo uudempaa tekniikkaa kuin 20 vuotta vanhassa. Ne ovat energiatehokkaampia ja toimintavarmempia kuin vanhemman malliset, sanoo Jussi Jalonen LVI-Jämäkkä Oy:stä.

Yrittäjäkaksikko tietää, mistä puhuu. Molemmilla on yli 15 vuoden kokemus alasta. Yhteisen yrityksen he perustivat vuonna 2021 ja se toimii koko Pirkanmaan alueella. Yrittäjien itsensä lisäksi LVI-Jämäkkä työllistää kaksi muuta asentajaa.

Säästöä 15 prosenttia

Yrityksellä on takanaan kiireinen kesä, sillä monessa taloyhtiössä teetettiin lämmitysverkoston tasapainotus. Jos se jäi omassa taloyhtiössä teettämättä, hätä ei ole tämännäköinen.

– Kaikkia patteriventtiilejä ei kannata vaihtaa talvella, sillä lämmöt olisivat liian kauan poikki. Mutta jos on alle 10 vuotta sitten vaihdetut patteriventtiilit huoneistoissa ja linjasäätöventtiilit samaa ikäluokkaa, niitä pystyy vaihtamatta säätämään ja tekemään tasapainotustyötä. Myös yksittäisiä rikkinäisiä venttiilejä voidaan vaihtaa, sanoo Markus Leppälä.

LVI-Jämäkältä tehdään tarjous patteriverkoston tasapainotustöistä vanhojen lämpöjohtosuunnitelmien perusteella. Kartoituskäynnillä annetaan suositus, pitääkö venttiilit vaihtaa vai saadaanko ne säädettyä vaihtamatta.

– Kyllä nyt kannattaa olla hereillä, jos taloyhtiössä on suunnitteilla tasapainotustyötä. Se voidaan suunnitella ja lyödä lukkoon talven aikana, jotta urakka päästään aloittamaan vaikka heti alkukesästä, neuvoo Jussi Jalonen.

Tätä lehtihaastattelua tehtäessä LVI-Jämäkkä Oy sai juuri valmiiksi patteriverkoston perussäädön ja kaukolämpöpaketin uusimisen rivitaloyhtiöön Tampereella Hervannassa. Seuraavaksi tulikin jo kutsu Kyröskoskelle. Välimatkat eivät hirvitä LVI-Jämäkän porukkaa.

– Meille on tärkeää palvelualttius, avoimuus ja hyvä yhteydenpito asiakkaiden kanssa. Tiedämme, että kun nämä hommat hoidetaan ammattitaitoisesti ja luotettavasti, taloyhtiöt säästävät lämmityskustannuksissa 10-15 prosenttia ja asumisviihtyvyys paranee. Hervannassakin taloyhtiön hallitus kiitti meitä hyvästä yhteistyöstä ja projektin läpiviennistä.

– Lämpö leviää tasaisesti kaikkiin huoneistoihin, eikä käy niin, että yhdellä on kuuma ja toisella kylmä, toteaa Markus Leppälä.

Tämä lämmönjakokeskus kuuluu tamperelaiselle As Oy Kanjoninreuna rivitaloyhtiölle, jossa on 25 asuntoa. Jussi Jalonen ja Markus Leppälä toteavat, että kaukolämpöpaketin uusiminen tuo varmuutta ja patteriverkoston tasapainotus lisää selkeästi asumisviihtyisyyttä.

Näin löydät meidät:

Tarjouspyynnöt ja teollisuusasiakkaat
040 487 8626 / markus.leppala (at) lvi-jamakka.fi

Tarjouspyynnöt, talo- ja kiinteistöyhtiöasiakkaat
040 7572 166 / jussi.jalonen (at) lvi-jamakka.fi

Lue lisää: https://www.lvi-jamakka.fi/

MAINOS