Katso video vaikuttavasta show’sta: Iira Piispa toi tankotanssitaituruutta kaupan käytävälle

Kesäkuussa kulta- ja pronssimitalit tankotanssin kilpa- ja harrastetason EM-kisoissa voittanut akaalainen Iira Piispa oli erityislaatuisella keikalla kotikentällään tänään perjantaina, kun hän esiintyi K-Supermarket Akaan Hannanpäivän tapahtumassa.

Elokuussa kahdeksannen luokan Toijalan yhteiskoulussa aloittava Piispa on kaupan kummiurheilija.

EM-menestyksen lisäksi SM- ja MM-tasoilla mitaleja keränneelle Iiralle kauppakeikka oli mieluisaa vaihtelua.

– Tällainen esiintyminen on paljon rennompaa, ja kun kukaan ei ole arvioimassa, ei tarvitse kauheasti jännittää, nuori taituri tuumasi.

Iiran seuraavat arvokisat ovat edessä pian, sillä hän osallistuu SM-kilpailuihin Lahdessa 5.–6. elokuuta. Niissä akaalainen tähtää jälleen kolmen kärkeen, sillä mitalisteille on luvassa paikat MM-kisoihin, jotka järjestetään Jyväskylässä marraskuussa.

– Aika varmalta tuntuu, ja treenattu on melko paljon, vaikka EM-kisojen jälkeen on ollut pientä taukoakin. Nyt on alkamassa kahden viikon spurtti, Iira jutteli esityksen jälkeen.

Kauppakeikka oli erilainen mutta mieluisa esiintyminen akaalaiselle Iira Piispalle. Jo useita arvokisamitaleita tankotanssissa napannut Iira valmistautuu parhaillaan SM-kisaviikonloppuun, joka järjestetään Lahdessa 5.–6. elokuuta. Kuva: Oona Eskeli

Kuvia esityksestä:

Kuva: Oona Eskeli

Lue myös:

Iira Piispa ylsi kahteen EM-mitaliin tankotanssissa – Ennätys meni rikki täydellisyyttä hiponeen suorituksen myötä (29.6.2023)

13-vuotias Iira Piispa saavutti tankotanssin MM-kisoissa hopeaa ja finaalipaikan – Harjoittelu onnistuu myös kotona, missä täysimittainen kisatanko on keskellä olohuonetta (17.12.2022)

Tankotanssija Iira Piispaa odottavat MM-kisat Italiassa joulukuussa – Voimistelutausta ja Henriikka Roon valmennus ovat auttaneet nuoren akaalaisen hurjalla vauhdilla kärkikahinoihin (12.8.2022)

Iira Piispa voitti SM-kultaa ja -pronssia tankotanssissa (4.7.2022)