Tankotanssija Iira Piispaa odottavat MM-kisat Italiassa joulukuussa – Voimistelutausta ja Henriikka Roon valmennus ovat auttaneet nuoren akaalaisen hurjalla vauhdilla kärkikahinoihin

Akaalainen tankotanssija ja tuore Toijalan yhteiskoulun seitsemäsluokkalainen Iira Piispa teki tänä vuonna niin vakuuttavat debyytit kilpa-areenoilla, että hän on saavutustensa edessä ihmeissään itsekin. Vaikka Iira on ollut tämän notkeutta, voimaa, tanssitaitoa ja esiintymiskykyä vaativan lajin harrastaja vasta noin puolitoista vuotta, hän on voittanut siinä jo kultaa ja pronssia Salossa 2.–3. heinäkuuta järjestetyissä SM-kilpailuissa. Suomen mestaruus tuli Junior A -duosarjassa tamperelaisen Vilma Takalan kanssa ja pronssimitali puolestaan Junior A -soolosarjasta. SM-kisat olivat Iiralle ensimmäiset laatuaan, ja mitaleillaan hän ansaitsi molempien sarjojen osalta paikan tankotanssin maajoukkueesta sekä edustusoikeuden 10.–11. joulukuuta Sassuolossa Italiassa järjestettäviin lajin MM-kilpailuihin.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.