Iira Piispa ylsi kahteen EM-mitaliin tankotanssissa – Ennätys meni rikki täydellisyyttä hiponeen suorituksen myötä

Akaalainen Iira Piispa kävi juhannusviikonloppuna voittamassa kaksi mitalia tankotanssin EM-mittelöistä Italiasta. Tässä kuvassa Iira iloitsee kovalla tuloksella tulleesta henkilökohtaisesta pronssistaan. Kuva: Sanna Piispa.

Akaalainen tankotanssija Iira Piispa palasi kotiin Bolognassa Italiassa 22.–25. kesäkuuta järjestetyistä tankotanssin kilpa- ja harrastetason EM-kisoista kahden mitalin kanssa.

Lajissa nyt toista vuotta kilpaileva ja viime vuonna jo SM- ja MM-mitaleiden makuun päässyt Piispa voitti kultaa Junior A -parisarjassa yhdessä Ellen Tallgrenin kanssa ja pronssia Junior A -yksilösarjassa.

Tankotanssiliiton tiedotteessa Piispa kertoo tehneensä yksilösarjassa lähes täydellisen suorituksen ja rikkoneensa sen myötä oman piste-ennätyksensä. Nuoren urheilijan liitolle antamista kommenteista huokuu arvostus etenkin soolopronssia kohtaan, ja sarjan mitaleista olikin Piispan kanssa kisaamassa yhdeksän muuta finalistia.

Parisarjassa EM-kulta oli plakkarissa heti kättelyssä, sillä Piispalla ja Tallgrenilla ei ollut siinä kilpakumppaneita. Vailla vastustajiakin kaksikko ylsi pisteisiin, jotka olivat korkeammat kuin minkään muun duosuorituksen pisteet koko kisoissa.

Kilpailun tuloksista voi lisäksi havaita sen, että Piispan yksilösuorituksen potti oli pisteiden valossa kisojen paras suomalaistulos.

Iira Piispan seuraavat näytön paikat arvokisoissa ovat Lahdessa 5.–6. elokuuta järjestettävät SM-mittelöt.

– Hyvällä mielellä lähden valmistautumaan SM-kisoihin, ja nyt on tosi varma fiilis omasta osaamisesta, tyytyväinen Piispa summaa tiedotteessa.

13-vuotias Iira Piispa saavutti tankotanssin MM-kisoissa hopeaa ja finaalipaikan – Harjoittelu onnistuu myös kotona, missä täysimittainen kisatanko on keskellä olohuonetta (17.12.2022)

Tankotanssija Iira Piispaa odottavat MM-kisat Italiassa joulukuussa – Voimistelutausta ja Henriikka Roon valmennus ovat auttaneet nuoren akaalaisen hurjalla vauhdilla kärkikahinoihin (12.8.2022)

Iira Piispa voitti SM-kultaa ja -pronssia tankotanssissa (4.7.2022)

Tankotanssin Junior A -soolosarjan tämänhetkinen parhaimmisto Euroopassa. Ensimmäisellä sijalla Mariia Mezhyrytska Ukrainasta, toisena Evelina Borzenko niin ikään Ukrainasta ja pronssilla Akaan Iira Piispa. Kuva: Sanna Piispa.
Tuoreet Junior A -parisarjan Euroopan mestarit Iira Piispa (vas.) ja Ellen Tallgren tuulettamassa. Kuva: Sanna Piispa.