Timo Aro Kunnallisjohdon seminaarissa: ”Liikenteen, koulutuksen ja sijainnin ”pyhä kolmiyhteys” toimii edelleen kasvun ja kehityksen katalysaattorina”

- Varsinkin kaupungin läheinen maaseutu voi saada koronakriisistä toipumisen jälkeen aiempaa enemmän niin sanottuja vastavirtoja kaupungeista. Tätä mieltä on maamme johtava alue- ja väestötutkija Timo Aro, joka jakaa Pirkanmaan maaseutualueet voidaan jakaa kaupungin läheiseen maaseutuun, maaseudun paikalliskeskuksiin, ydinmaaseutuun ja harvaan asuttuun maaseutuun. (Kuva: Matti Pulkkinen)Mitkä kunnat jäävät eloon megatrendien valtavirrassa? Valtiotieteiden tohtori, tutkimusjohtaja Timo Aro vastasi kysymykseen keskiviikkona Kunnallisjohdon seminaarissa Lahdessa. Alue- ja väestönkehitykseen erikoistunut Aro sanoi runsaalle tuhannelle kunta-alan päättäjälle ja vaikuttajalle, että maamme kunnat eriytyvät ja erilaistuvat. Suomen kuntakartalla on kasvavia, supistuvia, uudistuvia ja sinnitteleviä kuntia. Timo Aro heitti Sibeliustalon seinälle reippaan tuhannen kuulijansa herätykseksi valokuvan, jossa lattialla on petollisen liukas banaaninkuori, jonka päälle juuri joku askeltaa.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.