Symboli on akaalaisen Janne Kellarin seitsemäs kirja – Viikinkien, mayojen ja muinaisen Egyptin kulttuurien vivahteet kohtaavat ja sekoittuvat kiehtovaksi fantasiatarinaksi

Lokakuussa 2022 ilmestynyt Symboli on Akaassa asuvan Janne Kellarin seitsemäs kirja.

Akaalainen Janne Kellari on julkaissut jo seitsemännen kirjan. Symboli tarjoaa Kellarin mukaan hengästyttävän ja ajatuksia herättävän tarinan, jossa hurjapäisenä kapteenina toiminut nainen seuraa kätkettyä reittiä oman kansansa menneisyyteen.

– Viikinkien, mayojen ja muinaisen Egyptin kulttuurien vivahteet kohtaavat ja sekoittuvat kiehtovaksi fantasiatarinaksi, jossa menneisyyden valintojen ja jumaluuden taakan muovaama maailma paljastuu kerros kerrokselta, Kellari kuvailee.

Hän on kirjoittanut koko ikänsä, ja tarinoiden, ideoiden ja ajatelmien taltioiminen on vuosikymmenten kuluessa luonut mielikuvituksellisen maailmankaikkeuden, jonka salaisuuksiin Kellarin kirjat vievät lukijat.

– Kirjoittamisessa minua kiehtoo tarinoiden kertominen mutta myös ympäröivän maailman ongelmien pohtiminen fiktiivisessä kertomuksessa. Minulle tarina on se mitä haluan kertoa. Oman mielikuvitukseni kehittämien tapahtumien ketju, joissa on oma alkunsa, oma kaarensa ja oma loppunsa. Sellainen tarina, jonka vain minä voin kertoa, Kellari sanoo.

Hänen kirjansa ovat itsenäisiä tarinoita, jotka kuitenkin nivoutuvat tavalla tai toisella yhteen.

– Päähenkilöt ja tapahtumapaikat vaihtelevat, mutta kaikki kirjat sijoittuvat samaan maailmankaikkeuteen, samalle historialliselle aikajanalle. Kirjojen genret vaihtelevat ja sekoittuvat kokonaisuudeksi, jossa scifin, fantasian, seikkailukertomusten, mysteeriromaanien ja historiallisten kertomusten elementit tukevat toisiaan.

Lue myös: Kellari kirjoittaa sitä mitä haluaa lukea

Vuonna 2017 ilmestynyt Muuri, Pelon ilmapiiri, oli Janne Kellarin esikoisteos. Arkistokuva: Leena Nyysti.