Pirkanmaan rahaston apurahahaku on alkanut ja päättyy 10. helmikuuta

Akaalainen tanssinopiskelija Vilho Erävesi sai viime vuonna Suomen Kulttuurirahastolta 6 000 euron apurahan opintoihinsa Suomen kansallisoopperan ja -baletin balettioppilaitoksessa. Kuva: Tarja Antola

Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahaston vuoden 2023 apurahat ovat haettavina 16.1.–10.2. Rahasto myöntää apurahoja taiteelliseen työskentelyyn, tieteellisiin jatko-opintoihin ja tutkimukseen sekä erilaisiin kulttuurihankkeisiin ja kotiseututyöhön, vuonna 2023 yhteensä 1 500 000 euroa.

Kulttuurirahasto tukee etenkin oivaltavia ja korkeatasoisia hankkeita, nousevia ja uudistavia kykyjä, eri tavoin marginaaliin jääviä aloja ja tapahtumia sekä lähikulttuuria.

Yleisrahastosta myönnetään apurahoja kaikille kulttuurielämän aloille ja nimikkorahastoista lahjoittajien määrittelemille aloille. Taidetta kaikille -apurahoihin on varattu 20 000 euroa ja Kärkihankkeeseen vähintään 40 000 euroa.

Pirkanmaan rahasto tukee pieniä ja suuria hankkeita. Viime vuosina apurahojen koko on vaihdellut 2 000 eurosta 130 000 euroon.

– Haluamme kannustaa taiteilijoita ja tutkijoita myös uusiin, kunnianhimoisiin avauksiin ja uudenlaiseen yhteistyöhön, rahastosta kerrotaan.

Apurahainfo tiistaina 31.1.

Apurahaa voivat hakea pirkanmaalaiset tai Pirkanmaan hyväksi työtä tekevät yksityishenkilöt, työryhmät tai yhteisöt.

Tänä vuonna jakovuoroiset nimikkorahastot ovat Aamulehden 100-vuotisrahasto, Anna ja Kalle Eerolan rahasto, Matti ja Helvi Heikkilän rahasto, Matti ja Aila Häkkisen rahasto, Yrjö ja Marjatta Juharin rahasto, Aune ja Kalle Kaiharin rahasto, Aili Luukkosen rahasto, Marjatta Melkas-Rusasen ja Anneli Melkaksen rahasto, Nordman-Norvasmaan rahasto, Irmeli Näsäsen rahasto, Elli ja Elvi Oksasen rahasto, Pirkanmaan Sydäntutkimusrahasto, Juho Rajalan rahasto, Heli ja Paavo V. Suomisen rahasto ja Lea ja Pekka Suorannan rahasto.

Haettavina ovat myös Maili Aution apuraha tekniikkaan, Norma Sokan apurahat kuvataiteisiin ja Irma Äärin apuraha kauppatieteeseen.

Lisäksi Pirkanmaan rahastosta voi hakea vuoden 2024 Kärki- ja Suurhankkeiden (vähintään 40 000 euroa) valmisteluapurahaa.

Tammikuun haun yhteydessä on haettavissa lisämiljoona sydän- ja verisuonitautien tutkimukseen. Haku on auki kaikkien maakuntarahastojen alueilla.

Hakemus liitteineen ja lausunnot lähetetään verkossa 10.2.2023 kello 16 mennessä.

Kaikkien maakuntarahastojen yhteinen apurahainfo järjestetään tiistaina 31.1. kello 14–16. Lisätietoja lähempänä tilaisuutta löytyy osoitteesta skr.fi/pi/apurahat.

Rahaston apurahoista päättää hoitokunta, joka edustaa monipuolisesti pirkanmaalaisen taiteen, tieteen, yhteiskunnan ja talouselämän asiantuntemusta. Apurahat julkistetaan 12.5.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?