Akaa-Volley kohtasi lauantaina Karelian Hurmoksen ja väänsi kauden kuudennen 3–2-voittonsa – ”En yksinkertaisesti pidä häviämisestä”

Lauantaina nähtiin tiukkaa ja tasaista pelaamista, Eliah Risso hakee palloa lattiapinnasta. Kuva Immo Ruonala.

Karelian Hurmos haastoi Akaa-Volleyn todelliseen taistoon Akaa Areenan illassa lauantaina 7. tammikuuta. Kotijoukkue raastoi itselleen kauden kuudennen viisieräisen ottelun lukemin 3–2 (23–25, 25–20, 25–19, 16–25, 15–12). Tulos luonnollisesti miellytti valmentajaa.

– Toki mieluummin otettaisiin kolmen pisteen voittoja. Mutta hyvä näinkin. Greg Petty oli tänään mies paikallaan. Kauden varmin vastaanottopeli auttoi joukkuetta suuresti, kiitteli Olli Kunnari.

Hurmoksen valmentaja Matti Alatalo laittoi avaukseen kuusikon Janne Marttila, Niko Haapakoski, Eetu Häyrinen, Atte Rissanen, Mikko Räsänen ja Nuutti Niinivaara. Joukkueen liberona ryömi Tatu Hakkarainen. Akaa-Volleyn kuusikko oli tutusti Ali Fazli, Mohammadreza Beik, Greg Petty, Anton Välimaa, Sauli Sinkkonen ja Petteri Tyynismaa. Liberohommia hoitelivat Elijah Risso ja Konsta Karjalainen vuorotellen. Keskipelaajista Panu Pitkänen oli siis huilivuorossa.

Kuten oli odotettavissa, ottelussa nähtiin syöttöjen ilotulitusta. Ässäkuninkaana riehui Hurmoksen Eetu Häyrinen. Suurin osa akaalaisten ässäsyötöistä lähti Greg Pettyn kädestä.

Toisessa erässä vältettiin virheitä

Niin ikään toinen odotettavissa ollut seikka toteutui, kun ottelu oli erittäin tasainen. Ensimmäinen erä kääntyi lopussa vieraille, kun kotijoukkue sortui lopussa muutamaan perättäiseen helppoon virheeseen.

Akaa-Volley tuulettaa pistettä. Kuva Immo Ruonala.

Toista erää leimasi molempien joukkueiden huolellisuus jatkopalloissa. Pelivälinettä ei roiskittu suin päin pitkin seiniä, vaan vältettiin virheitä. Jos ensimmäisessä erässä Akaa-Volley sortui virheisiin, toisessa se kunnostautui ratkaisuhetkillä. Tai paremmin ilmaistuna Petty onnistui syöttöviivalla ja Beik puolestaan otti kaksi näyttävää torjuntapistettä.

Kolmatta erää mentiin tasapäisesti puoliväliin saakka. Erän toinen puolisko oli sitten Akaa-Volleyn hanskassa. Pelaaja toisensa jälkeen onnistui pisteen arvoisesti. Kun Räsänenkin kiskaisi kuuluisan hypärinsä pitkäksi, erä kääntyi kotijoukkueen hyväksi. Tilanteessa 20–15 Alatalo herätteli joukkuettaan ottamalla Marttilan penkille ja lähettämällä Lauri Jylhän töihin. Mikään ei kuitenkaan auttanut vieraita voittoon.

Neljännen erän alku oli molemmilta joukkueilta virheiden sävyttämä. Syötöt verkkoon, hyökkäykset rajojen ulkopuolelle, epätarkkoja passeja. Hurmos oli kuitenkin huolellisempi ja kiri kuuden pisteen etumatkalle pistein 4–10. Nyt oli Kunnarin vuoro herätellä miehistöään ja vaihtaa yleispelaajista Beikin tilalle Nico Nurmesniemi. Kun peli ei tuostakaan piristynyt, Petty sai antaa tilaa Jere Tikkalalle. Ja vielä vaihdettiin passaria, Välimaa pois ja Saku Tuomivaara tilalle. Erä meni lopulta selvästi vieraiden tilille. Eräpallon takoi akaalaisparkettiin Häyrinen kakkosnurkasta.

Viidenteen erään Akaa-Volley lähti avauskuusikollaan. Erässä nähtiin useita torjuntapisteitä ja molemmilla oli selvästi hurja tahto ottelun voittamiseen. Kokenut Petty nousi isoon rooliin ja hyökkäsi vahvasti kaikilta pelipaikoilta. Ratkaisupisteen otti kuitenkin Fazli torjumalla Hurmoksen hyökkäyksen.

Greg Pettyn kauden paras peli

Greg Petty inhoaa häviämistä. Ja se todella näkyi ottelun ratkaisuhetkillä.

– Pitää tunnustaa, että oli minulta hyvä peli. Ehkä jopa kauden paras. En yksinkertaisesti pidä häviämisestä.

Mikko Räsänen tunnusti joukkueensa olleen pienen askeleen Akaa-Volleyn jäljessä.

– En voi ihan tyytyväinen olla otteisiimme. Itse sain kyllä lisäenergiaa siitä ottelun ensimmäisestä pallosta, joka päätyi kipeästi nenääni.