MAINOS

Aiotko nostaa pikalainaa? Huomioi nämä tekijät ensin

Pikalainan tarve on aina lainan nimen mukaisesti pikainen. Pikalaina nostetaan yleensä akuuttiin tarpeeseen silloin, kun sattuu jotain ennalta odottamatonta ja yllättävää. Rahaa on tällöin saatava heti tilille ja tämä onnistuu pikalainan avulla.

Päivittäiseen kulkemiseen tarvittavan auton korjaus tai lemmikin akuutti eläinlääkärikäynti eivät voi odottaa säästöjen kerryttämistä. Kiireessäkään ei kuitenkaan koskaan pidä nostaa pikalainaa teettämättä kilpailutusta.

Lue alta, mitä pikalainaa hakiessa täytyy ottaa huomioon.

Pikalainojen korot ovat kohtuullistuneet takavuosilta

Pikalaina on nykyisin mainettaan parempi rahoitusväline. Pikalainan mainetta tahrasi useita vuosia sitten tarjolla olleet hyvin korkean koron pikavipit, jotka olivat nopeasti tekstiviestillä nostettavia pieniä pikalainoja.

Korkean koron pikavippejä ei enää myönnetä kenellekään lakimuutosten johdosta, vaan tilalle ovat tulleet pikalainat, joiden nostajilta edellytetään säännöllisiä tuloja ja moitteettomia luottotietoja.

Pikalaina tarkoittaa pientä vakuudetonta lainaa

Pikalaina on kulutusluotto, joka myönnetään ja maksetaan nopeimmillaan saman pankkipäivän aikana hakijan pankkitilille. Pikalainan suuruus voi vaihdella muutamasta satasesta aina kymmeniin tuhansiin euroihin. Liian suurta pikalainaa ei koskaan kannata nostaa, vaan lainaa vain se summa, jonka akuutisti tarvitset.

Muista aina kilpailuttaa lainat

Tärkein muistettava asia on se, että pikalaina tulee aina kilpailuttaa. Lainamarkkinat ovat dynaamisia ja edullisimman lainan saamisen voit varmistaa ainoastaan laajan lainakilpailutuksen avulla. Yleensä pikalaina maksetaan tilille heti, ja rahat ovat saman päivän aikana käytettävissä.

Muista nämä asiat pikalainaa hakiessasi:

  • Hae vain tarvitsemasi suuruista lainaa
  • Laadi tarkka takaisinmaksusuunnitelma
  • Varaa valmiiksi hakemuksen liitteeksi tulevat tarvittavat dokumentit tuloistasi (palkkakuitti, eläketodistus tai muu todistus tuloista)
  • Kilpailuta laina käyttäen ilmaista lainakilpailutuspalvelua
  • Vertaile saamiasi tarjouksia tarkkaan

Tarjouksien lopullinen vertailu kannattaa tehdä huolella valitsemalla muutama vaihtoehto edullisimmista tarjouksista. Omaan elämäntilanteeseen voi hyvinkin sopia halvimman tarjouksen sijaan toiseksi halvin tarjous joustavampien lainaehtojen ansiota. Tutustu lainaehtoihin huolella ennen sopimuksen tekemistä.

Miten pikalainan kilpailutus toimii käytännössä?

Pikalaina on helppo kilpailuttaa, joten ei ole mitään syytä jättää kilpailutusta tekemättä. Pikalainojen kilpailutus kannattaa aloittaa ilmaisen Lenders.fi -palvelun avulla. Palvelu auttaa sinua löytämään parhaimmat lainatarjoukset kymmenien lainatarjoajien joukosta muutamassa minuutissa.

Lainan hakeminen onnistuu vaivattomasti netissä

Pikalainaa haetaan täyttämällä nettilomake, johon syötetään lainan hakijan tiedot sekä haettavan lainan tiedot, kuten lainasumma ja haluttu takaisinmaksuaika. Ennen lainanhakemuksen tekemistä onkin tärkeää analysoida oma rahantarve tarkkaan ja suunnitella realistinen takaisinmaksuaikataulu omiin tuloihin perustuen.

Lainojen koroissa on eroja

Pikalainojen korot vaihtelevat viidestä prosentista kymmeniin prosentteihin. Koron suuruuteen vaikuttavat hakijan antamat tiedot sekä markkinatilanne.

Mitä laajemmin kilpailuttaa pikalainan, sitä varmemmin saa markkinoiden edullisimmat pikalainatarjoukset. Lainakilpailutuspalvelun käyttö varmistaa laajan kilpailutuksen ja parhaat lainatarjoukset.

Lainatarjouksia voi saada jo minuuteissa

Lainahakemuksen lähettämisen jälkeen saat lainatarjouksia parhaimmillaan jo muutamassa minuutissa. Tarjouksiin voit lähteä heti tutustumaan tarkemmin, mutta maltti on valttia lainatarjoajan lopullisessa valinnassa.

Osa rahoittajista saattaa vaatia hieman enemmän aikaa hakemuksesi käsittelyyn, joten on hyvä odottaa ilmoitusta, että kaikki luotonantajat ovat käsitelleet hakemuksesi.

Vertailussa kannattaa keskittyä todelliseen vuosikorkoon

Vertaa saatuja tarjouksia todellisen vuosikoron perusteella. Se sisältää kaikki lainan kulut, kuten nimelliskoron, avausmaksun ja muut lainanhoitopalkkiot. Älä anna pienen nimelliskoron hämätä, se ei ole vertailukelpoinen luku.

Tarkista vielä kertaalleen lainan ehdot, jotta et joudu esimerkiksi maksamaan ylimääräistä maksaessasi pikalainan ennenaikaisesti kerralla pois. Kaikki lainaehdoissa mainitut mahdolliset lisäkulut kannattaa huomioida lopullista valintaa tehdessä.

Kilpailutus takaa halvimmat kuukausierät

Lainanlyhennykset on kyettävä maksamaan ajoissa tai muutoin ovat luottotietosi vaarassa. Lainaa kannattaa siksi ottaa vain silloin, kun rahan käyttökohde on välttämätön eikä kilpailutusta pidä koskaan jättää tekemättä.

Käyttämällä Lenders.fi lainakilpailutuspalvelua saat markkinoiden edullisimmat lainatarjoukset. Ilmainen lainojen kilpailutus on helppo tapa säästää rahaa ja saat itsellesi kohtuullisen koron vakuudettoman lainan.

MAINOS