Kun Toijalan Futsal-miehet kohtasivat FC Rauman, seitsemän ensimmäisen minuutin aikana tehtiin neljä maalia

Kim Lingman oli Toijalan Pallo -49:n paras pelaaja pelissä FC Raumaa vastaan. Arkistokuva: Essi Salonen

Palloliiton miesten Futsal-Ykkösessä Toijalan Pallo -49:n vierailu Raumalla toi tasapelin. Satakunnan ammattikoulun liikuntasalissa päädyttiin lauantaina 3. joulukuuta 6–6 (4–2) -tuloksella pistejakoon. Avausjakson lukemin 4–2 vei FC Rauma.

Maalinteon aloittivat vieraat ajassa 01.15. Hyvässä vireessä koko pelin olleet Ere Salmi ja Kim Lingman juonivat maalin. Lingman syötti, ja Salmi teki. Kotijoukkueen tehtyä kaksi seuraavaa maalia Topan tasoituksessa asialla oli Lingman. Tähän 2–2-maaliin syötön antoi Teppo Tenkanen. Tässä vaiheessa peliä oli käyty reilu seitsemän minuuttia. Jakson kaksi viimeistä osumaa tulivat viimeisen vajaan neljän minuutin aikana.

Toisen jakson alkajaisiksi ajassa 21.34 Teppo Tenkanen kavensi Lingmanin syötöstä 4–3:een. Kolme ja puoli minuuttia myöhemmin kotijoukkue johti taas kahdella maalilla. Ere Salmen reilun minuutin tehohetki toi Topan tasoihin. Ajassa 27.19 Janne Hevonojan syötöstä lukemat muuttuivat 5–4:ään ja ajassa 28.31 peli oli tasan. Syöttäjänä oli Lingman.

Raumalaiset ottivat vielä kerran maalin johdon. Kun pelikellossa oli 32.34, viiden tehopisteen Kim Lingman päätti Teppo Tenkasen esityöstä ottelun maalinteon loppunumeroihin 6–6. Futsal-ykkösessä ei pelata jatko-ottelua, vaikka maalinumerot olisivat varsinaisen peliajan jälkeen tasan.

FC Rauma ei kuulu lohkon kovimpiin porukoihin, silti vieraspiste oli ihan kelpo saavutus. Topan käyrä on yläviistoon, tästä on hyvä jatkaa samaan suuntaan.

Joukkueiden parhaat olivat FC Rauman Jere Kyrkkö ja Topan Kim Lingman.

Sunnuntaina 11. joulukuuta Topalla on vastassa uusi haaste, kun Toijalan monitoimihallille saapuu AS Moon Raahesta. Ottelu alkaa kello 15.

Toijalan Pallon futsalmiesten seuraava kotiottelu Toijalan monitoimihallilla on sunnuntaina 11. joulukuuta. Silloin vastassa on FC Moon Raahesta. Kuva: Essi Salonen