Haminan piispa Sergei: ”Usko Jumalaan ja Vapahtajaamme antaa meille sisäisen rauhan”

Haminan piispana pian vuoden ollut isä esipaimen Sergei on kotiutunut hyvin Helsinkiin. Runsaat 30 vuotta Valamon luostarissa kilvoitellut Sergei iloitsee uudesta tehtävästään, jossa hän on paljon tekemisissä Helsingin hiippakunnan alueella asuvien ortodoksien kanssa. (Kuva: Matti Pulkkinen)Haminan piispa Sergei on katsellut maailmaa pian vuoden päivät pääkaupungista ja Helsingin hiippakunnasta käsin. Runsaan 30 vuoden ajan Valamon luostarissa kilvoitellut isä esipaimen Sergei kokee, että hänen siirtymisensä Jumalan puutarhasta maailmaan on sujunut tasapainoisesti. Neljännesvuosisadan igumeenina toiminut arkkimandriitta on nyt korkeasti siunattu esipaimen, joka on jalkautunut ahkerasti hiippakuntalaisten keskuuteen. Meilahdessa Mannerheimintien varrella sijaitseva kerrostalokoti on puiden katveessa luonnonkauniilla kumpareella. Puusto, kasvisto ja linnusto muistuttavat Papinniemen idyllistä.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.