Akaa-Volley oli kotisalissaan selkeästi KyKy-Betsetiä parempi – Anton Välimaa oli pelipäällä tauon jälkeen

Toisen erän jälkeen kentän pisterohmu oli totutusti Akaa-Volleyn Ali Fazli. Arkistokuva Harri Mattila.

Akaa-Volley kohtasi sunnuntaina 27. marraskuuta kotonaan Kyyjärven Kyky-Betsetin. Ennen ottelua saatiin Twitteristä lukea, että kuluvalla kaudella noin kolmannes kaikista Mestaruusliigan otteluista oli venynyt viiteen erään. Akaa Areenassa kaikki oli toisin, sillä Akaa-Volley vei voiton suoraan 3–0. Eräpisteet olivat 25–20, 25–21 ja 25–15.

Akaa-Volley lähti otteluun isännän ottein ja hetken näytti siltä, että KyKy putoaa kyydistä heti alkuunsa. Mutta mitä vielä. Tommi Siirilän syöttövuorolla vieraat saivat pelinsä kulkemaan ja rutistivat tasoihin. Kun Aivars Petrusevics siivitti kahdella ässällä joukkueensa kolmen pisteen johtoon 11–14, kotiyleisö alkoi jo pelätä erätappiota. Akaa-Volley kuitenkin ryhdistäytyi eikä päästänyt vieraita karkuun. Lopullinen ratkaisu tuli Akaan Ali Fazlin viihdyttyä syöttöviivalla kyyjärveläisten kannalta liian pitkään. Akaa-Volley otti neljän pisteen keulan 20–16. Akaa-Volley voitti erän torjunnat 5–1 ja hyökkäyprosentit olivat akaalaisten eduksi 61–40.

Vieraat veivät toista erää

Toisen erän alussa nähtiin KyKy-Betsetin nimen mukainen torjunta. Akaa-Volleyn hyökkäys törmäsi tämän tästä betonimuuriin. Erää mentiin aina ratkaisupalloihin asti kyyjärveläisten johtaessa muutamalla pisteellä. Akaalla oli torjunnan ohittamisen lisäksi selkeitä vaikeuksia Petrusevicsin syöttöjen kanssa. Ratkaisuhetkillä Akaan Greg Petty otti voittajan roolin ja takoi syöttöviivalta muutaman todellisen pommin ja lisäksi illan näyttävimmän kuutospaikan hyökkäyksen. Eräpallon päättäminen annettiin kapteeni Panu Pitkäsen tehtäväksi. Toisen erän jälkeen kentän pisterohmu oli totutusti Ali Fazli merkinnöillä 16/+13. Huomiota ansaitsi myös Petrusevics neljällä ässällään.

Kolmannen erän alkuun kotijoukkue sai vauhdin päälle. Pari ottelua sivussa ollut Anton Välimaa heitteli passeja kohdilleen, Fazli, Mohammadreza Beik, Petty ja kumppanit kiittivät kukin vuorollaan. Tilanteessa 8–3 Kyky-valmentaja Eduard Venski lähetti passarin tontille Tatu Venetjoen ja yritti näin herätellä joukkuettaan uuteen lentoon. Mutta kun Akaa-Volley oli vauhtiin päässyt, sitä ei enää pysäyttänyt mikään. Kapteeni Pitkänen otti nimiinsä myös ottelupallon.

Anton Välimaa oli pelipäällä pienen tauon jälkeen.

– Mukava oli pelata, kun joutui olemaan sivussa muutaman ottelun verran, hymyili ansiokkaan rupeaman suorittanut passari.

Akaa-Volleyn valmentaja Olli Kunnari oli luonnollisesti tyytyväinen päivän antiin.

– Aivarsin syöttöjen kanssa oli ajoittain ongelmia, mutta nyt oli muutoin tasaista tekemistä. Alkukauden ailahteluista ei ollut tänään jälkeäkään, Kunnari totesi.

KyKy-Betsetin valmentaja Eduard Venski tunnusti reilusti joukkueensa jääneen paremman jalkoihin.

– Ajoittain olimme pelissä mukana. Etenkin toinen erä oli pitkään halussa. Mutta kun ne pallot myös siellä 20 pinnan jälkeen pitäisi kääntää, niin tänään se ei onnistunut, Venski analysoi.