MAINOS

Valkeakoskella lukion bisneslinjalla opiskellaan sijoittamistakin

Viimeistä lukuvuottaan opiskeleva Peppi Paananen sanoo, että valitsisi Valkeakosken Tietotien lukion uudelleenkin.

Opiskelijat kiittävät, että kaikkia kannustetaan yksilöinä, eikä kukaan jää yksin

 

Millainen on hyvä lukio? Akaalainen Peppi Paananen ja lempääläläinen Milla Ihantola sanovat, että Valkeakosken Tietotien lukiossa ovat toteutuneet kaikki asiat, joita he lähtivät hakemaan:

– Tuntui, että Akaassa on pelkkiä tuttuja. Halusin itsenäistymään, joten valitsin valkeakoskelaisen lukion. Minua kiinnosti etenkin kansainvälinen linja, kertoo abivuottaan viettävä akaalainen Peppi Paananen.

– Opiskelu on ollut tosi kivaa. Vaikka tämä on tavallaan iso lukio, enkä tuntenut täältä ketään aiemmin, niin täällä pääsee helposti uusiin porukoihin, hän sanoo.

– Tämä on hyvä välimuoto, sillä ainakin itselleni olisi ollut liian suuri loikka lähteä suoraan Tampereelle, hän toteaa.

Ensimmäistä vuottaan opiskeleva Milla Ihantola sanoo, että ei halunnut käydä kotipaikkakunnalla kaikkia koulujaan eikä Tampere houkuttanut.

– Tämä on tosi hyvä koulu ja täällä on kivoja ihmisiä. Vaikka en tuntenut täältä aiemmin ketään, olen kotiutunut hyvin, hän kertoo.

Milla Ihantola ja Sinja Rämö opiskelevat Tietotien lukiossa ensimmäistä syksyä ja ovat ystävystyneet koulun myötä.

”Tosi hyviä opettajia”

Valkeakoskelainen Sinja Rämö suunnitteli ensiksi lähtevänsä Tampereelle, mutta päätyi sittenkin Tietotien lukioon:

– Eniten minua ovat yllättäneet opettajat, jotka ovat tosi hyviä täällä. He ottavat meidät huomioon yksilöinä ja ymmärtävät, että ihmiset oppivat eri tavoilla. Lukio ei olekaan osoittautunut niin vaikeaksi kuin moni etukäteen kuvittelee, hän sanoo.

– Meillä on laaja kielitarjonta, nykyaikaiset opetusmenetelmät ja hyvät oppimistulokset, toteaa Tietotien rehtori Jaana Leppä.

Tietotieltä valmistuneet ovat päässeet jatko-opintoihin paremmin kuin Pirkanmaalta keskimäärin. Lukion keskiarvoraja on 7,2. Aloituspaikkoja on 140.

– Yleislukion lisäksi meillä opiskellaan Tietotie Business Class-linjalla, joka löytyy Opintopolusta omana hakukohteenaan nimellä Lukion bisneslinja. Linjalla painotetaan yrityselämän ja liiketalouden opintoja, sijoittamista, yritysvierailuja sekä opintomatkoja ulkomaille.

Bisneslinjan opiskelijoiden on mahdollista päästä suoraan jatko-opintoihin Hämeen ammattikorkeakoulun Valkeakosken toimipisteeseen International Business -tutkintoon.

Rehtori Jaana Leppä sanoo, että heillä ketään ei jätetä yksin, vaan koko lukio-opiskelu rakentuu yhteisen tekemisen ympärille.

Valkeakosken Tietotien lukio
Sääksmäentie 2, 37600 Valkeakoski
Puh. 03 569 1100
http://www.valkeakoski.fi/tietotienlukio

MAINOS