Akaa-Volley siirtyi sarjakärkeen – Petteri Tyynismaa kunnostautui niin verkon keskellä, puolustuksessa kuin syöttöviivallakin

Greg Petty päättää ottelun neljännen erän vahvalla kuutospaikan hyökkäyksellä. Kuva: Harri Mattila

Lentopallon mestaruusliigan runkosarjaa on pelattu noin kolmannes. Kaikilla joukkueilla ei ole ollut sama tahti, ja siksi vertailu on hieman ontuvaa. Joka tapauksessa Akaa-Volley nousi sarjataulukossa ykköseksi voitettuaan sunnuntaina Perungan Pojat lukemin 3–2 (22–25, 25–22, 21–25, 25–22, 15–11).

Ensimmäinen erä meni vieraille Akaa-Volleyn vaatimattoman hyökkäyspelaamisen vuoksi. Vastaanotto toimi parikymmentä pykälää paremmin kuin PerPon vastaava, mutta pallo ei kuollut ensimmäisestä hyökkäyksestä millään.

Akaa-Volleyn keskipeli oli lähes kadoksissa lauantaina Turussa. Sunnuntaina tahti oli toinen. Kahden erän jälkeen passari Saku Tuomivaara oli ruokkinut keskellä pelanneita Panu Pitkästä ja Petteri Tyynismaata jo 21 passin verran. Kun molemmat tekivät töitä reilusti plussan puolella, hakkuri Ali Fazlille ja yleispelaaja Greg Pettylle avautui riittävästi avoimia hyökkäyssaumoja.

Kolmas erä jatkoi ottelun alun teemaa. Akaa-Volley ei saanut palloa kuolemaan muualta kuin hakkurin tontilta. PerPo johti erää parhaimmillaan 10–21. Kentälle Nico Nurmesniemen tilalle vaihdettu Jere Tikkala takoi lopussa kolme ässäsyöttöä ja muutaman riittävän vaikean aloituksen rikkoakseen PerPon vastaanoton. Näin loppulukemat kaunistuivat kotijoukkueen kannalta siedettäviksi.

Neljättä erää vietiin koko ajan rovaniemeläisvedossa. Toki vain pisteen tai parin etumatkan turvin. Suurimmillaan ero oli neljän pisteen verran 14–18. Ratkaisuhetkillä Akaan valmentaja Olli Kunnari otti aloittajaksi jälleen Tikkalan, joka syötöillään tasoitti tilanteen. Erän viimeinen pallo oli varsinaista sirkusta. Lopulta taputtelu päättyi Pettyn vahvalla iskulla.

Keskipelaaja Tyynismaa terävänä lopussa

Akaa Areenalla tarjottiin yleisölle lentopalloviihdettä koko rahan edestä. Ratkaisuerässä esille nousi Petteri Tyynismaa. Nuori keskipelaaja kunnostautui niin verkon keskellä, puolustuksessa kuin syöttöviivallakin.  Akaa-Volley otti heti alussa neljän pisteen etumatkan. Vaikka vieraat kävivät välillä iholla, tuo ero säilyi loppusuoralla.

Sauli Sinkkonen hankki ottelupallon kotijoukkueelle näyttävällä torjunnalla. Toinen ottelupallo päätti kamppailun ja jälleen päättäjänä oli Petty.

PerPon pistehai oli odotetusti Fredric Gustavsson (27/+16). Alvi Shurdhi (17/+4) ja Daniel Wetter (15/+10) antoivat hyvin tulitukea.

Gustavsson oli tyytyväinen joukkueensa otteisiin.

– Melko tasainen peli. Olen ihan tyytyväinen pelaamiseemme. Hieman liikaa tuli ailahtelua, mutta kokonaisuus oli ihan ok.

Kotijoukkueen palkittu Jere Tikkala ymmärrettävästi nautti kentällä olosta. Nuori yleispelaaja pelasi vain osan ottelusta, mutta sai saldokseen 7/+3. Seitsemästä pinnasta peräti viisi syntyi suoraan syötöstä.

– Pelaaminen on tietenkin silloin hienoa, kun oma joukkue voittaa ja itsellä kulkee hyvin.

PerPon valmentaja Atars Guntis näytti niin ikään tyytyväiseltä.

– Tiedettiin Akaa-Volleyn ongelmat loukkaantumisten ja peliruuhkan kanssa ja valmistauduttiin hyvin. Välillä meillä olikin ihan hyvää ote, mutta usko omaan tekemiseen ei kuitenkaan kantanut loppuun saakka.

Kunnari totesi valmennettaviensa otteiden ailahdelleen jälleen kerran.

– Onneksi Tikkala toi vaihtopenkiltä lisää virtaa joukkueeseen. Meillä rupesi olemaan miehet vähissä marraskuun otteluruuhkan vuoksi.

Akaa-Volley on pelannut marraskuun aikana viisi sarjapeliä ja kaksi Challenge Cup -ottelua. Viikon harjoittelutauko tulee tarpeeseen. Seuraava liigapeli on ensi sunnuntaina kello 17. Silloin Akaa Areenaan saapuu vieraaksi KyKy Betset Kyyjärveltä. Joukkueet kohtasivat jo kertaalleen sarja-avauksessa syyskuussa. Silloin Akaa-Volley otti selkeän 3–0-voiton.

Petteri Tyynismaa oli Akaa-Volleyn tehokkaimpia sunnuntaina Perungan Poikia vastaan. Kuva: Harri Mattila