ToPa palasi itärajalta pisteittä – Akaalaiset olivat ottavana osapuolena, kun SC Riverball isännöi

Kotijoukkue meni johtoon 21 sekunnissa, mutta Kim Lingman tasoitti 12 sekuntia myöhemmin. Arkistokuva Essi Salonen.

Toijalan Pallo-49:n miesten futsaljoukkueen alakulo sai jatkoa lauantaina 29. lokakuuta. ToPa oli ottavana osapuolena, kun SC Riverball isännöi peliä Joensuun urheilutalossa. Miesten Futsal Ykkösen peli päättyi kotijoukkueelle 10–4 (6–2).

Eipä siis ollut vieläkään akaalaisten tähtihetki. Saumoja toki oli hoitaa esimerkiksi avausjakso huomattavasti tuloksekkaammin. Kotijoukkue meni johtoon 21 sekunnissa, mutta Kim Lingman tasoitti 12 sekuntia myöhemmin. Riverballin johto oli vajaan kahdeksan minuutin kohdalla 3–1. Kotijoukkueen virhetili täyttyi jo ajassa 13.21. Samassa ajassa tuli vieraiden kavennus 10 metrin vapaapotkupisteeltä Ere Salmen tulitettua alanurkkaan. Tässähän olisi ollut ToPan etsikkoaika painostamalla kotijoukkue jatkuviin virheisiin. Ei toteutunut, vaan tauolle mentiin selkeissä 6–2 numeroissa.

Mikään ei oleellisesti muuttunut toisella jaksolla. Sinipaidat pitivät maalieron turvallisen leveänä, eikä vieraista ollut suurempaa uhkaa. Jakson maalit ToPalle tekivät Teppo Tenkanen ja Joonas Saariniemi.

Sarjan viisi ensimmäistä peliä ovat akaalaisille olleet aika turhauttavia. Pisteitä nolla, ja maalisuhde 26 osumaa pakkasella. Mutta ei auta. Työnteon on jatkuttava entistä kovempana, ja porukan on vaan tsempattava toinen toistaan.

Ottelun Riverball – TP-49 parhaiksi pelaajiksi valittiin Riverballin Kristian Levy ja TP-49:n Teppo Tenkanen.

ToPan sarja jatkuu vieraspelillä. Sunnuntaina 6. marraskuuta kohdataan Helsingin Pirkkolassa HIFK FS. Seuraava kotiottelu on lauantaina 19. marraskuuta. Monitoimihallilla kohdataan kello 15 alkaen Oulun Tervarit.

Futsalsarjoissa jo 26 joukkuetta Akaasta

Akaalaisten joukkueiden määrä futsalsarjoissa sen kuin vaan lisääntyy vuosi vuodelta. Viime kaudella joukkueiden määrä oli 23, tälle kaudelle lisäystä tuli kolmen joukkueen verran. Syy tähän on selkeä, nimittäin uusi liikuntahalli Akaa Areena.

Viialan Peli-Veikot on tähän asti loistanut poissaolollaan futsalsarjoissa. Nyt seura lähtee mukaan kolmella joukkueella. Joukkue tulee miesten vitoseen sekä poikien 8- ja 9-vuotiaisiin. Peli-Veikkojen miesten kotiottelut sekä poikien kotiturnaukset pelataankin uudessa hallissa.

Juniorijoukkueita Akaasta on kaikkiaan futsalissa mukana 19. Pojissa 17, tytöissä 2. Vanhimmat junioriryhmät ovat Palloliiton valtakunnalliseen Pojat 17 -liigaan osallistuva Akaa Futsal sekä TP-49:n Pojat 17 -ykkösessä pelaava joukkue.

Akaan joukkueet, pois lukien valtakunnallisiin sarjoihin osallistuvat kolme joukkuetta, pelaavat läntisen alueen sarjoissa. Sarjat ovat miesten liigan sekä ykkösen osalta jo täydessä vauhdissa. Juniorit pääsevät tositoimiin lähimmän kahden viikon aikana.