Pienten Puoti myy käytettyjä siistejä lastenvaatteita ja -tavaroita – Yrittäjä Anne Oksmanin mielestä Akaa vaikuttaa innovatiiviselta paikkakunnalta

Jos yrittäjä Anne Oksmanin unelmat toteutuvat, hänen lastenvaatteiden ja -tavaroiden second hand -puotinsa kasvaa lapsiperheiden yhteisölliseksi tapaamispaikaksi.

Toistaiseksi Toijalassa Pätsiniementiellä sijaitseva Pienten Puoti on auki vain viikonloppuisin lauantaina ja sunnuntaina, sillä se on Oksmanin sivutyö.

– Kartoitan nyt toiminnan kannattavuutta ja liikeideaa. Sosionomin taustastani johtuen lähellä sydäntäni on lapsiperheiden elämä haasteineen. Tämä on totta kai liikeyritys, mutta samalla haluaisin kehittää toimintaa yhteisölliseen ja yleishyödylliseen suuntaan, hän sanoo.

Hänellä on jo vireillä yhteistyö Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisen yhdistyksen kanssa. Oksman haluaa järjestää yhdessä yhdistysväen kanssa tapahtumia.

– Olen avoin ihan kaikille yhteistyökuvioille, jotka liittyvät lapsiin. Minua kiinnostaa myös sosiaalinen yrittäjyys.

Sosiaalinen yrittäjyys on toimintapa, jossa taloudellisen kannattavuuden ohella pyritään työllistämään heitä, joiden on vaikea muutoin työllistyä. Heitä voivat olla vaikkapa henkilöt, joilla on kehitysvamma.

Pienten Puoti sijaitsee Pätsiniementiellä Toijalassa. – Toistaiseksi olemme auki vain viikonloppuisin, koska tämä on sivutyö. Toivottavasti akaalaiset lapsiperheet tykkäävät toiminta-ajatuksestamme ja tämä johtaa johonkin isompaan yhteisölliseen juttuun, pohtii yrittäjä Anne Oksman. Kuva: Pekka Mustonen

Lasten leikeille jätetty tilaa

Pienten Puodissa myydään käytettyjä siistejä vaatteita alle 140-senttisille. Myynnissä on myös kenkiä ja leluja, samoin kuin äitiysvaatteita, pieniä urheilutarvikkeita ja erilaisia vauvanvarusteita.

Puodin sisustus on suunniteltu siten, että lapsille jää tilaa leikkiä.

– Itse ajattelen, että tämä voisi olla myös paikka, jonne äiti voi piipahtaa ihan yksinkin, ja jättää muun perheen kotiin. Olisi mukavaa, jos tämä voisi olla viikonlopun kiireetön henkireikä äidille, jonka arki on muuten täynnä touhua lasten kanssa.

– Me myös ostamme vaatteita ja tavaroita, joten meille kannattaa tarjota myytävää. Kokeilemme lisäksi naamiais- ja juhlavaatteiden vuokrausta, Anne Oksman kertoo.

Oksman ei itse asu Akaassa, mutta paikkakunta on tullut tutuksi tyttären ansiosta, joka asuu Lempäälässä.

– Asun itse Hollolassa. Akaa vaikuttaa lapsiperhemyönteiseltä paikalta ja myös hyvin innovatiiviselta paikkakunnalta. Olisi mukavaa päästä verkostoitumaan täällä ja tehdä yhteistyötä niin yrittäjien kuin kolmannen sektorin kanssa.

– Sosionomin taustastani johtuen omaa sydäntäni lähellä on lapsiperheiden elämä haasteineen, Anne Oksman sanoo. Kuva: Pekka Mustonen