Satu Sielikkö tarjoaa kosmetologipalveluja ja hyvinvointi- ja mielenvalmennusta – Yrittäjä meditoi autossa omalla tavallaan

Satu Sielikön yritys OloOnnelliseksi sijaitsee Toijalan keskustassa. Yrittäjän mukaan ajan raivaaminen omalle vapaa-ajalle on vaatinut itsekuria. – Suljen iltoja tarkoituksella sitä varten, että jää aikaa minulle itselleni ja läheisille, Sielikkö sanoo. Kuva: Pekka Mustonen

Halu auttaa toisia ihmisiä on aina ajanut Suomen kosmetologien yhdistykseen kuuluvaa kosmetologi Satu Sielikköä eteenpäin. Tämä käy ilmi jo hänen hengästyttävän monipuolisesta koulutuksestaan. Ammateista löytyvät muun muassa lähihoitaja, refleksologi, fytonomi, hypnoosi-, hyvinvointi- ja mielenvalmentaja, NLP Master Practitioner, seksuaalineuvoja ja tuoreimpana kosmetologi.

Ihmisen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin pohtiminen näkyy myös hänen omassa elämässään. Sielikön lempisanontoja ovat ”sitä mitä ajattelet, sitä vedät puoleesi” ja ”mennyttä et voi muuttaa mutta tulevaisuuteen voit vaikuttaa”.

Satu Sielikön yritys OloOnnelliseksi sijaitsee Akaassa Toijalan keskustassa. Työpäivät ovat vauhdikkaita, sillä perinteisten kosmetologipalvelujen lisäksi hän tarjoaa hyvinvointi- ja mielenvalmennusta. Asiakkaita käy kaukaakin yli kuntarajojen.

Oura-sormus auttaa seuraamaan unta

Kiireinen yrittäjä on oppinut jättämään omassa elämässä tilaa asioille, jotka tekevät hänet onnelliseksi. Rauhoittumista ja omanlaistaan meditaatiota hän pyrkii tekemään vaikka ajaessaan autolla paikkakunnalta toiselle. Hän kuuntelee äänikirjaa ja keskittyy oikeanlaiseen hengittämiseen. Samaa mielenrauhan etsintää hän suosittaa kaikille.

– Itse saan elinvoimaa huolehtimalla itsestäni niin ulkoisesti kuin sisäisesti. Pyrin nauttimaan ja iloitsemaan asioista joka päivä. Tärkein voimanlähde ovat tietenkin omat lapset ja muut läheiset. Myös liikunta, kuten tanssiminen, ja luonnossa liikkuminen antavat voimia.

– Ja vaikka välillä olisi vaikeita hetkiä, ajattelen, että aina voisi olla huonomminkin. Pidän tärkeänä myös unen palauttavaa voimaa. Seuraan palautumistani Oura-sormuksen avulla. Jos se näyttää, että uneni ei ole ollut kovin palauttavaa, pyrin tekemään seuraavasta päivästä vähän kevyemmän itselleni.

– Tästä vyöhyketerapeutin työstä kaikki alkoi aikoinaan. Sittemmin peukaloihin tullut nivelrikko pakotti minut lopettamaan vyöhyketerapeutin työt. Nyt teen sitä enää lähinnä vauvoille helpottaakseni heidän koliikkiaan, Satu Sielikkö kertoo. Kuva: Pekka Mustonen

Yritykset panostavat taas tykyyn

”Olet sitä, mitä syöt ja miten ajattelet” on Sielikölle yksi tärkeistä periaatteista. Hän kertoo olevansa sekasyöjä mutta pyrkivänsä laittamaan lautaselle mahdollisimman värikästä syötävää.

Omista ajatuksista huolenpitäminen on yksi osa hänen hyvinvointiaan. Se on myös osa hänen työtään OloOnnelliseksi-hoitolassa, jossa hän tarjoaa mielenvalmennuspalveluita.

Sielikkö toteaa, että juuri nyt, maailmantilanteesta johtuen, niille on ollut yhä enemmän kysyntää.

– Ihmiset pelkäävät tosi paljon erilaisia uhkia pysähtymättä miettimään, kuinka paljon pelkoon todellisuudessa on syytä. Pelkoon ei pitäisi takertua liikaa. Negatiivisista ajatuksista syntyy vahingollinen kierre.

– Kannattaisi mieluummin puhua itselleen, että ”kyllä me tästä selvitään” ja ”juuri nyt kaikki on loppujen lopuksi hyvin”. Niinhän asiat ovatkin, jos on rahaa ostaa ruokaa ja katto pään päällä.

Hän kertoo olevansa iloinen, että yritykset ovat alkaneet jälleen panostaa henkilöstön tyky-päiviin ja sitä myöten työntekijöidensä jaksamiseen.

– Minultakin on taas alettu tilata tyky-päiviin naurujoogaa. Kysehän ei ole valtavasti taloudellisista panostuksista. Hyvinkin pienillä summilla voidaan auttaa työntekijöitä voimaan paremmin, hän sanoo.