Hurrikaani ei antanut Akaa-Volleylle ainuttakaan sarjapistettä – Kotijoukkue sortui kohtalokkaisiin virheisiin

Keskipelaaja Petteri Tyynismaa palkittiin Akaa-Volleyn parhaana pelaajana. Kuva: Harri Mattila

Lentopallon Mestaruusliiga jatkui lauantaina Akaa Areenassa. Akaa-Volleyn vieraana oli lähes paikallisvastustaja ja viime kevään pronssikamppailun sitkeä taistelukumppani Hurrikaani Loimaa. Loimaalaiset lähtivät kotimatkalle kaikki kolme sarjapistettä matkassaan. Ottelun lopputulos oli selkeä 1–3 (16–25, 21–25, 27–25, 16–25).

Akaa-Volleyn valmentaja Olli Kunnari oli toiveikkaana ennen ottelua mutta kaipasi joukkueeltaan tasaisempaa suorittamista.

– Alkukauden voitoista huolimatta meillä riittää tehtävää. Tasaisuutta pitäisi saada lisättyä.

Ulkomaalaisvahvistuksilla on kovasti potentiaalia. Se pitää saada mitattua ulos. Tasaisuudesta ei akaalaisten kenttäpuoliskolla ollut kuitenkaan tietoakaan. Ja ulkomaalaiset kypsyivät libero Elijah Rissoa lukuun ottamatta vaihtonurkkaukseen pelin kuluessa.

Joukkueiden avauskuusikot eivät tuottaneet isompia yllätyksiä. Nilkkavaivaiset Sauli Sinkkonen (Akaa) ja Aleksi Muukkonen (Hurrikaani) istuivat sivussa. Kunnari jätti Anton Välimaan vaihtopenkille ja antoi Saku Tuomivaaralle näytönpaikan passarihommissa.

Ali Fazlin syöttövuorolla Akaa-Volley nousi kamppailemaan ottelun kolmannen erän voitosta. Kuva: Harri Mattila

Kaksi erää selkeästi Hurrikaanille

Hurrikaani tuli peliin mukaan nimensä mukaisesti kuin myrskytuuli. Kuudesta ensimmäisestä pisteestään se teki kolme ässäsyötöllä. Kun loimaalaisten tilastot osoittivat kaikilla mittareilla parempia lukemia kuin kotijoukkueen – hyökkäysprosenttikin oli peräti 60 – ei Akaa-Volleylle jäänyt kuin statistin rooli. Plus-miinustilasto oli vieraille 18/+14 vastaan 12/0.

Toisen erän pallo 6–5:een herätti kotijoukkueen. Libero Risso haki pallon peliin mainosaitojen takaa, ja pitkän taistelun jälkeen piste kirjattiin kotijoukkueen sarakkeeseen. Erä oli kaikkiaankin tasaisempi, mutta loppukirin alkaessa Akaa-Volleyn kuusikko sortui virheisiin – jokainen vuorollaan. Ehkä kuvaavaa on se, että vaikka kotijoukkueen vastaanoton onnistumisprosentti oli 75, hyökkäystehot putosivat 38:een. Plus-miinustilasto tällä kertaa Hurrikaanille 16/+4–13/0.

Jälleen kerran Akaa-Volleyn puolustus myöhästyy Hurrikaanin hyökätessä. Lähimpänä onnistumista on Beik, Ali Fazli (13) ja Elijah Risso (2) seuraavat lähimpänä. Kuva: Harri Mattila

Kolmannessa erässä mentiin kuin vuoristoradassa

Kolmatta erää Akaa-Volley johti useaan otteeseen. Mutta jälleen joukkue sortui kohtalokkaisiin virheisiin ratkaisupalloissa. Niinpä Hurrikaanilla oli useita ottelupalloja tilanteesta 20–24. Akaa-Volleyn onneksi hakkuri Ali Fazli löysi hetkellisesti oivan vireen ja vei joukkueensa erävoittoon jatkopalloilla.

Neljättä erää Hurrikaani lähti viemään Hurrikaanin Atro Bergin hurjalla syöttöputkella. Miehen hypärit upposivat Akaa-Volleyn vastaanottoon kuin se kuuluisa kuuma veitsi voipakettiin. Nopeasti tilanne oli jo 2–8. Akaa-Volleyn virheet seurasivat toinen toistaan. Kunnari otti iranilaisvahvistuksetkin kentältä sivuun.

Beikin tilalle tuli Jere Tikkala ja Fazlin tontille Joel Itänen. Pelijyvä ei vain löytynyt, ja vieraat marssivat selkeään erävoittoon. Lopussa vielä kokenut Greg Pettykin vaihtui Nico Nurmesniemeen.

Hurrikaanin joukkueesta palkittu Kristers Dardzans kehui etenkin joukkueen yhteispeliä. Akaan paras Petteri Tyynismaa oli tyytyväinen omaan panokseensa, mutta myönsi joukkueen kokonaisuutena olleen liian pehmeä.

– Meillä heikot hetket pääsivät venymään useiden pallojen mittaisiksi, ja kaveri pääsi karkuun, tunnusti Sinkkosen korvannut keskipelaaja.

Kunnari ei lähtenyt tappiota selittelemään.

– Mikään yksittäinen epäonnistuminen ei selitä tappiota. Koko peli meni mönkään heti alusta. Suora 3–0 vieraille olisi ollut yhtä oikeutettu lopputulos.

Akaa-Volley vierailee seuraavaksi Kokkolan Tiikerien kotiluolassa ensi lauantaina. Marraskuun toisena päivänä Akaa Areenaan saapuu sarjakärki Raision Loimu.