”Juuri tässä maailmantilanteessa ruoka tulisi ottaa läheltä” – Yrttienkeli Satu Sarkola kannustaa hyödyntämään oman pihan aarreaittaa

Jos akaalainen luontaishoitaja ja koulutettu villiyrttiosaaja Satu Sarkola saisi päättää, lähiruuan arvostuksen eteen tehtäisiin entistäkin enemmän töitä. Ruoka otettaisiin ja ostettaisiin läheltä. Ihmiset arvostaisivat pihojaan ja niiden villiyrttejä. Parvekkeellakin alettaisiin kasvattaa yhtä ja toista. Kouluissa lapsille opetettaisiin entistä enemmän, mitä kotipihan kasveja kannattaa ottaa talteen ja mitä niistä voi tehdä. Alettaisiin korostaa omavaraisuuden hyötyjä aikana, jolloin maailmaa ravistelevat kriisit ilmastonmuutoksesta aina energia- ja ruokakriiseihin. – Olemme vähän unohtaneet nämä vanhat hyvät opit, kuten etikkasäilykkeiden teon ja hyötykasvien kuivaamisen, jota jo aikoinaan maaseudulla tehtiin, Satu Sarkola toteaa.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.