SUODENNIEMELÄINEN INNOVAATIO: Yhdentoista osakkaan voimin hunajaviinaa, akvaviittia, giniä ja lonkerojuomia

Pirkanmaalla valmistetaan mielenkiintoisia viinoja suodenniemeläisessä artesaanitislaamossa. Tislaamomestari Juhani Väisänen iloitsee, että pienvalmistaja on onnistunut tekemään koko maailmassa ainutlaatuisen hunajaviinan. (Kuva: Matti Pulkkinen)Suodenniementie on hiljainen, kuten Reino Helismaa ja Toivo Kärki aikoinaan kuvasivat maaseudun autioitumista tangossaan. Kyläkauppa on lopettanut toimintansa, mutta sen moni-ilmeisiin tiloihin on palannut elämä. Yksitoista sastamalaista miestä pyörittävät Tuori Distilling Company Oy:tä, jonka valmistamat akvaviitit, ginit, hunajaviinat sekä lonkerojuomat osuvat tarkkasilmäisten väkijuomien ystävien silmiin pitkäripaisissa ja ravintoloissa. – Maasta se pienikin ponnistaa, sanoo osakas ja tislaamomestari Juhani Väisänen, jonka mukaan pikkuruinen artesaanitislaamo tekee koko ajan uutterasti tuotekehitystyötä.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.