Marianne-päivää vietetään Luttusissa – Tapahtumassa julkistetaan Vuoden Marianne sekä pelataan biitsiä ja saunotaan

Kaupunginjohtaja Antti Peltola vastaanotti Vuoden Marianne -tunnustuksen vuonna 2021. Kuva: Lumi Anttila

Jo neljättä Marianne-päivää vietetään Akaassa Mariannen nimipäivänä maanantaina 15.8. Tällä kertaa punavalkoinen tapahtuma järjestetään Luttusten uimarannalla Viialassa kello 17–19.30.

Juhlinta alkaa viideltä lasten mahdollisuudella kokeilla beach volleytä Luttusissa A-Volleyn opastuksella. Lasten biitsi päättyy kello 17.45, ja samalla sulkeutuu myös ilmoittautuminen illan A-Volleyn sekabiitsin Marianne-osakilpailuun. Pelaaminen on jokaiselle mahdollista, eikä aiempaa pelitaustaa tarvita. Luonnollisesti makein asu palkitaan.

Muu ohjelma alkaa kello 18. Illan aikana ohjelmassa on Petite Ballerinan tanssiesityksiä kello 18.15 ja Hansku Vihervaaran ja Jenni Kilpisen laulua kello 18.30. Kello 18.45 paljastetaan Vuoden Marianne 2022.

Tarjolla on myös Akaan kaupungin tarjoamat maksuttomat saunat kello 17–20, ja Luttusten kesäkioski palvelee koko tapahtuman ajan. Myös Marianne-tatuointipiste ilahduttaa pieniä juhlijoita.

Tapahtumaan voi ottaa mukaan eväät ja viltin sekä saapua paikalle punavalkoisesti pukeutuneena.

Marianne-karkki kehitettiin Toijalassa, nykyisessä Akaassa reilut 70 vuotta sitten. Lappeenrannassa sijainnut Chymoksen tehdas evakuoitiin sodan alta, ja toiminta jatkui 1947 hyvien kulkuyhteyksien Toijalassa. Marianne-piparminttusuklaakaramelli syntyi Chymoksen tehtaalla vuonna 1948. Sen kehittelivät karamellimestarit Aimo Martikainen ja Antti Österman.

Vuoden Mariannet

2019: Torikahvilayrittäjä Kirsi Pernu

2020: René Wilénin ja Martti Uotilan kesämökki Kivinokka

2021: Kaupunginjohtaja Antti Peltola

Marianne-karamelli kehitettiin Toijalassa yli 70 vuotta sitten.
Daniel (vas.), Veera, Valtteri, Max, Katja ja Elina nauttivat elokuussa 2020 Marianne-päivän ohjelmasta ja kauniista kelistä Toijalan torilla. Kuva: Jarno Keskinen.