Piirinmestaruusmaastoista yhteensä viisi mitalia Akaaseen

Hämeen seudun yleisurheilun pm-sisulisämaastojuoksut juostiin aurinkoisessa kevätsäässä lauantaina 14.5. Virroilla. Kilpailuun osallistui lähes kaksisataa juoksijaa.

Viialan Valtin Vilja Hujanen oli hirmuisessa iskussa T15-sarjan kahden kilometrin tiukassa kisassa. Vilja voitti sekunnilla toiseksi tulleen Kangasalan Kisailijoiden Iiris Ijäksen ja sai nousta korkeimmalle pallille noutamaan kultamitalin.

Valtin yhdeksänvuotiaista tytöistä kilometrin matkan vaativassa ja paikka paikoin mutaisessa maastossa taittoivat Minea Kaukojärvi, Viivi Pakkanen ja Ruut Lisko. Lähes kolmenkymmenen juoksijan sarjassa pidettiin huimaa vauhtia, mutta Valtin tytöt pärjäsivät hienosti: Minean vauhti riitti viidennelle sijalle, Viivi pinkaisi kuudenneksi ja Ruut oli kahdeskymmenes. Yksilökilpailun lisäksi samalla kisailtiin joukkuekilpailu ja kolmikon hyvät sijoitukset toivat Viialan Valtille hopeaa, jota tytöt ja huoltojoukot tuulettivat iloisesti.

Toijalan Vauhdin Arttu Viljanen osallistui P15-sarjan 3 kilometrin juoksuun sijoittuen kolmanneksi. Voittoon juoksi Tampereen Pyrinnön Marius Riihimäki ajalla 9,52. Toinen oli Urjalan Urheilijoiden Rasmus Vankka. Rasmuksen aika oli 10,03 ja Artun 10,19.

Viialan Valtin 9-vuotiaat tytöt Minea Kaukojärvi (vas.), Viivi Pakkanen ja Ruut Lisko juoksivat joukkuekisassa hopealle. Kuva: Veera Pakkanen.

Vilja Hujanen urakoi monet maastojuoksukisat

Hämsyn pm-maastot järjestettiin 27.4. Tampereella, jossa Vilja Hujanen juoksi T15-sarjan neljällä kilometrillä hienosti hopealle. Samoissa kisoissa Jenna Pentinniemi juoksi N17-sarjassa pronssille.

Vilja urakoi lisäksi äitienpäivänä Nakkilassa järjestetyissä SM-maastoissa ja sijoittui T15-sarjassa puolivälin tietämille saaden arvokasta kokemusta isommista kisoista.

Mitalien innoittamana on hyvä jatkaa kohti yleisurheilukesää, joka käynnistyy toden teolla viikolla 20.