80 vuoden ikäero ja sukupolvien kuilu ei keilailussa haittaa – Katso kuvat äitien ja lapsien keilatapahtumasta, johon olivat isomummut ja täditkin tervetulleita

Kahdeksankymmenen vuoden ikäero ei keilaamista haitannut, päinvastoin. Jutta Metsiö tuli tapahtumaan keilaamaan lapsenlapsenlapsensa Eemi Mikkolan kanssa. Kuva Kukka Salmiovirta.

Eemi Mikkola poimii tottuneesti keilapallon käteensä. Ekaluokkalainen Eemi on tullut Akaan Keila ry:n järjestämään äitienpäiväviikon äiti-lapsi keilailutapahtumaan yhdessä isomumminsa Jutta Metsiön kanssa. Kilpaparilla on ikäeroa kahdeksankymmentä vuotta ja Eemi edustaa neljättä sukupolvea isomumminsa katraassa.

–Mun enkka on 112, ihan niin kuin hälytysnumero, Eemi kertoo.

Mutta kyllä isomummi taitaa tänään vielä voittaa, poika pohtii.

Jutta Metsiön keilausura on kestänyt yli 50 vuotta. –Tämä on kiva harrastus, jossa saa liikuntaa ja paljon sosiaalisia kontakteja, Jutta toteaa. Kuva Kukka Salmiovirta.

–Vaikka kyllä aion ennätystäni tässä lähiaikoina parantaa. Toivon myös saavani ihan omat keilapallot, Eemi jatkaa.

Isomummia hymyilyttää.

–Vein Eemin isää, Vesa Mikkolaa, keilaamaan kun tämä oli nuori. Eemi jatkaa nyt isänsä jalanjäljillä neljännessä polvessa. Itsellä on keilausvuosia kertynyt viitisenkymmentä, Jutta laskeskelee.

Jutta keilaa yhä edelleen kansallisten senioreiden mukana.

–Tämähän on hyvää liikuntaa ja tuo elämään paljon sosiaalisia kontakteja, Jutta pohtii.

Jatkoa isä-lapsi-keilaukselle

Akaan Keila ry:n Ilkka Leino kertoo, että äiti-lapsi-keilailutapahtuma veti hyvin väkeä. 19 paria äitejä ja lapsia, mukana isovanhempia ja tätejä, päätyivät äitienpäiväviikolla yhdessä keilaamaan.

Kiira Heinonen päätyi valitsemaan limenvihreän keilapallon äiti Pauliinan voittamiseksi. Pauliina seuraa hymyillen tyttärensä päättäväisyyttä. Eemi päätyi pinkkiin palloon isomummi Jutan kanssa käytävässä kisassa. Ilkka Leino tarkkailee tapahtumien etenemistä. Kuva Kukka Salmiovirta.

–Tunnelma on ollut tosi positiivinen. Tämä oli luonteva jatko suositulle isä-lapsi-keilaustapahtumalle, Leino toteaa.

Viidettä vuotta toimiva yhdistys on kasvanut mukavasti ja saanut keilakouluun innokkaita nuoria harrastajia.

–Lähdimme panostamaan lapsiin ja nuoriin ja se näyttää tuottavan tulosta, Leino pohtii tyytyväisenä.

Kiira Heinonen on aivan uusi keilaaja ja muutaman kokeilukerran jälkeen innosti äitinsä Pauliina Heinosen mukaan tapahtumaan.

Kiira heittää päättäväisesti voittaakseen äitinsä Pauliina Heinosen. Kuva Kukka Salmiovirta.

–Ajattelin kyllä voittaa äidin. Tämä on tosi kiva laji, tyttö pohtii samalla kun miettii sopivaa keilapalloa äidin voittamiseksi.

Pauliinaa hymyilyttää.

Kiira Heinonen seuraa tarkasti kun äiti Pauliina Heinonen valmistautuu heittämään. –Oli mukava tulla yhdessä keilaamaan toteavat molemmat. Kuva Kukka Salmiovirta.

–Mukava tapahtuma, johon oli kiva tulla, hän toteaa.

Keilauksen jälkeen tarjoilla oli äitienpäiväviikon iloksi kahvia ja keilakakkua, mitäpä muutakaan.

Kukka Salmiovirta

Tapahtuman jälkeen maisteltiin tietysti keilakakkua – mitäs muutakaan. Kuva Kukka Salmiovirta.

Kiira Heinonen lähettää limenvihreän pallon kohti keiloja. Kuva Kukka Salmiovirta.

Kiira Heinonen. Kuva Kukka Salmiovirta.

Kiira Heinonen ja Eemi Mikkola tietävät, että on tärkeää valita keilapallonsa oikein. Kaverin suoritusta seuraillaan tarkasti. Kuva Kukka Salmiovirta.

Eemi keilaa jo neljännessä polvessa Jutta Metsiön katraasta. Poika käy keilaharjoituksissa hallilla. Kuva Kukka Salmiovirta.

Eemi Mikkola toivoo saavansa ihan omat keilapallot lähiaikoina. Isomummilla omat ovat mukana kun tullaan hallille. Kuva Kukka Salmiovirta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?