Katso kuvat: Pienet taiteilijat loihtivat pääsiäispupuja ja virpomavitsoja – Mannerheimin Lastensuojeluliiton pääsiäisaskartelutapahtumassa Viialassa sai toteuttaa itseään

Yhden vuoden ja seitsemän kuukauden ikäinen Viivi toteutti pääsiäisaskartelut piirtelemällä. Värimaailmaksi Viivi oli valinnut pääsiäisen keltaisen ja ruskean. Kuva Kukka Salmiovirta.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton järjestämä perheiden pääsiäisaskartelutapahtuma veti Viialaan ison joukon reippaita askartelijoita vanhempineen. Paikalla olleet MLL:n Viialan yhdistyksen aktiivit Tiina Muurinen ja Laura Mielityinen olivat varsin tyytyväisiä askarteluhetken suosioon.

Oven aukaisutaito riittää

Hilla Mielityistä kiinnostivat eniten värikkäät höyhenet. Kuva Kukka Salmiovirta.

Viialassa olisi kova kysyntä kaikenlaiselle perheiden yhdessäololle ja toiminnalle. Yhdistysaktiivien mukaan olisikin kiva, jos mahdollisimman moni innostuisi mukaan myös vastuulliseksi.

– Mitään muuta ei tarvitse osata kuin aukaista ja sulkea ovet, Tiina toteaa.

Lapsiperheiden määrä on naisten mielestä kasvanut Viialassa viime vuosina kovasti. Tarvetta kokoontua, tavata ja vaihtaa kuulumisia on paljon.

– Korona hiljensi meidänkin yhdistyksen, kuten kaikkea muutakin. Perhekahviloita ja muuta toimintaa ei voitu järkätä ja se on ollut kyllä iso puute, naiset pohtivat.

– Lapsiperheille on tärkeää saada ja voida kokoontua yhteen. Me MLL:ssä haluamme tämän mahdollistaa, mutta muutama ihminen ei ihan kaikkeen repeä. Siksi olisi tosi kiva, kun mahdollisimman moni innostuisi mukaan.

Aktiivien mukaan edes joka viikko ei tarvitse mihinkään sitoutua. Juuri sen verran kuin ehtii ja jaksaa.

– Eikä tosiaan tarvitse tehdä muuta kuin aukoa ovia ja olla paikalla. Rohkeasti vaan mukaan, Laura tsemppaa.

Pääsiäisaskarteluja syntyi laidasta laitaan

Alex Nousiainen on tullut askartelemaan isä Jussin kanssa. Alexia vielä vähän mietityttää, mitä ensiksi tekisi. Kuva Kukka Salmiovirta.

Pääsiäisaskartelutapahtuma täytti koko seurakunnan kerhotilan. Askarrella saattoi virpomavitsoja, pääsiäispupuja tai vaikka rairuoholle istutustuokkosen. Oikeastaan ihan mitä vaan. Osalle lapsista mieluisinta oli sormivärit, osa taiteili piirtelemällä. Pääasia, että kaikilla oli omanlaisensa askartelut ja jokainen sai toteuttaa itseään luovasti pääsiäisen teemalla. Ja tietysti tarjolla oli myös värikkäitä höyheniä ja piipunstrasseja. Luovien taiteilijoiden kädenjälki näkyi koteihin päätyneissä askarteluissa ja piirustuksissa.

Vauvalahjat vuonna 2022 syntyneille

MLL:n Viialan yhdistys on oma yhdistyksensä ja Toijalassa toimii omansa, mutta yhteistyötäkin tehdään, kertoo Muurinen. Molemmista yhdistyksistä löytyy tietoa netistä ja sieltä löytyvät myös yhteystiedot.

MLL:n Viialan yhdistyksen pääsiäisaskartelutapahtuma täytti koko seurakunnan kerhotilan. Mukana oli monenikäistä askartelijaa ja luovuudella ei ollut rajoja. Kuva Kukka Salmiovirta.

Vuonna 2022 syntyneiden ja syntyvien vauvojen vanhemmille Tiina ja Laura vinkkaavat tarjolla olevasta vauvalahjasta.

– Kun tulet vauvasi kanssa johonkin meidät tilaisuuteen tai tapahtumaan, saat meiltä vauvalahjan. Tule reippaasti vaan kertomaan, että täällä olisi 2022 syntynyt pieni ihmisenalku, niin annamme vauvalahjan teille matkaan mukaan, Viialan naiset hymyilevät.

Kerkko Riitaoja oli tyytyväinen tekemiinsä taideteoksiin. Pääsiäisaskartelut olivat Kerkosta kivoja. Kuva Kukka Salmiovirta.
Eetu Mielityinen askarteli kipon, johon voi vaikka istuttaa rairuohoa tai kerätä pääsiäiskarkkeja. Kuva Kukka Salmiovirta.

Iloinen puheensorina jatkuu kerhotilassa. Sakset, liimat ja värit ovat ahkerassa käytössä. Pääsiäisen tunnelma ja värimaailma täyttää koko tilan ja luovuus kukoistaa.

Kukka Salmiovirta