Toijalan Pallon futsalmiehet ottivat kaksi askelta kohti lohkovoittoa – Loiske-peli osoitti, että edes viiden maalin etumatka ei ole turvallinen

Palloliiton läntisen alueen futsalin kakkosen lohko b:n kärkijoukkue Toijalan Pallo-49 otti taas kaksi askelta kohti lohkovoittoa. Viime viikonlopun kahdesta kotipelistä joukkue otti täydet kuusi pistettä. Maalejakin ToPa mätti peräti kaksikymmentä.

Jesse Järvi oli ToPan pisterohmu pelissä Sääksjärven Loisketta vastaan. Arkistokuva: Jukka Koskinen.

ToPa–Sääksjärven Loiske 9–6

Kahdeksan joukkueen lohkossa seitsemäntenä oleva Sääksjärven Loiske ei lauantain ottelussa ollut alkuun mitenkään vaarallinen. Oranssipaidat vaikeuttivat vielä asemaansa lukuisilla varoituksilla. ToPan 2–0-johtotilanteessa kahdella keltaisella joutui vierasjoukkueelta ulos pelistä Mikko Järvinen.

Seuranneen kahden minuutin ylivoiman aikana ei kotijoukkue lisännyt maalitiliään. Jakso päättyi ToPan selkeään 4–1-taukojohtoon. ToPan maalintekijät olivat Jesse Järvi 2 ja Teppo Tenkanen 1. Yksi oli vieraiden oma maali.

Toisen jakson maali-ilottelu vei ToPan jo 7–2-johtoon. Pelattu oli tällöin 31.05. Tämän jälkeen vieraat ottivat käyttöönsä lentävän maalivahdin ja peli sai uuden luonteen, mikä oli sekä Loiskeen hyvin hiottujen kuvioiden ansiota että kotijoukkueen pehmeää asennetta.

Aikavälillä 32.18–35.05 vieraat tekivät neljä maalia. Seuraavan maalin merkitys nousikin isoon arvoon. Onneksi sen teki ToPa ajassa 35.23. Loppunumerot 9–6 teki ajassa 37.35 Tuomas Kallioinen.

Peli oli osoitus siitä, ettei edes viiden maalin etumatka aina ole turvallinen. ToPan tämän kauden otteet ovat kuitenkin olleet lohkokärkeen oikeuttavia. Nytkin saatiin ryhtiliike tehtyä pelin kriittisillä hetkillä. Lauantain pisterohmut kotijoukkueelta olivat Jesse Järvi 4+0 ja Teppo Tenkanen 1+3.

TP-49–Parolan Visa/M 11–4

Lohkon kärkikamppailu sunnuntai-iltana Monarilla oli futsalin kakkosta parhaimmillaan. Lohkon kaksi selkeästi parasta joukkuetta esittivät parasta parketilla – viihdettä. Huikeaan vireeseen päässyt ToPa otti odotettua suurinumeroisemman 11–4 (4–1) -voiton. Iso voitto kulminoitui perusfaktaan, että futsalkin on maalintekopeli.

Visa on ehdottomasti laatujoukkue ja tarjosi pallonhallinnassa kovan vastuksen. Ero sunnuntaina tuli molempien maalien edustalla. Kun kotijoukkue sai tilaisuuden maalintekoon, se myös käytti paikkansa hyväkseen. ToPan nopeat vastahyökkäykset olivat myös myrkkyä vieraille. ToPan kurinalainen puolustuspeli oli myös vahvaa aina varmasti torjunutta maalivahti Juuso Rupposta myöten. Peli oli myös siisti, vaikka kamppailupeli oli välillä todella kovaa. Joukkuevirheet jäivät vähiin molemmilla jaksoilla.

Visa kaatui kunnialla, eikä pahempia turhautumisia näkynyt. Lukuisista hyvistä tekopaikoista huolimatta maalimäärä jäi neljään. Hämeenlinnalaisikonin Kari Suomalaisen jälkikasvu Jere teki nyt kaksi maalia. Tällä lohkon maalitykillä on nyt kasassa 20 osumaa. Visalta parhaiten peliä rakensi Tommi Ijäs.

ToPan tehokolmikko sunnuntaina oli Teppo Tenkanen 3+3, Ere Salmi 3+2 ja Jesse Järvi 2+1.

ToPalla on lohkojohto, 12 pelattua peliä ja 33 pistettä. Kakkonen Visa on pelannut 10 peliä ja saanut 24 pistettä. Vahvalta siis näyttää ToPan tilanne tällä hetkellä.

Sarjassa on jäljellä kaksi peliä. Tiistaina 15. maaliskuuta on kotiottelu Toijalan Pallo-49–ACE kello 20.30. Torstaina 17. maaliskuuta on vierasottelu Valkeakoskella, jossa vastassa on WFT kello 20.