Maksaako vaivan lilliputti-Suomen goljattien sarjassa kiiruhtaa hiilineutraaliksi maaksi? Oras tynkkynen vastaa

Sitran kestävyysratkaisut -teeman vanhempi asiantuntija Oras Tynkkynen sanoo, ettei ilmastonmuutos saa olla kaupunkeja ja maaseutua eottava asia. Hänen mielestään niiden välille syntyneet raja-aidat on onnistuttava kaatamaan. Tavoitteet ovat yhtäläiset kaikkialla. (Kuva: Matti Pulkkinen)Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran vanhempi neuvonantaja Oras Tynkkynen näkee suomalaisten olevan kiitettävän yksituumaisia niin ilmastokriisin kuin luontokadon torjumisen välttämättömyydestä. Hänen mielestään kansakunnan rivejä voidaan kuitenkin vielä nykyisestäänkin tiivistää, kun kaupunkien ja maaseudun välille asiassa syntyneet raja-aidat saadaan kaadettua. Toimittajana, kansanedustajana ja asiantuntijana ilmastoasioihin perehtynyt mies korostaa, että jokainen Suomenkin estämä päästövähennystonni vaikuttaa myönteisesti niin koko maapallon kuin ihmiskunnan tulevaisuuteen. Suomalaisten ei kannata vähätellä omaa osuuttaan ilmastotalkoissa.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.