ToPalle tripla viikonloppuna – Ensimmäisenä voitti naisten joukkue

Anette Nieminen, vas. 1 maali. Joukkueen kapteeni Maarit Uusitalo kesk. 1 maali. Jenna Hurtig oik. 2 maalia. Kolmikko oli vahvassa vireessä, ToPan kaadettua FC Nokia/3:n, futsalin naisten kakkosessa. Kuva Jukka Koskinen.

Toijalan Pallo-49:n naisjoukkueella sekä kahdella miesjoukkueella peli sujui futsalsarjoissa viikonloppuna. Triplan metsästyksen aloitti voitollaan lauantain iltaottelussaan naisten joukkue. Tuon pelin jälkeen samana iltana TP-49/Veikot otti kauden avausvoittonsa. Sunnuntaina kakkosen sarjakärki ToPan miesten joukkue teki selvää vastustajastaan.

Jenna Hurtig ja Anette Nieminen tehokkaina

Edellä mainitut pelaajat olivat vahvasti esillä, kun ToPan naisjoukkue esiintyi voitokkaana lauantaina Toijalan monitoimihallilla. Akaalaiset toipuivat neljässä minuutissa vastustajansa FC Nokia/3-joukkueen ajassa 1.55 tekemästä johtomaalista.

16-vuotias Jenna Hurtig täräytti kotijoukkueen kaksi seuraavaa osumaa vieden punamustat johtoon. Varsinkin toinen osuma oli hieno kaukoveto aivan tolpan vierestä alanurkkaan.

Jenna Hurtig edustaa ToPan naisten futsal-joukkueessa nuoruutta. Taustalla maalivahti Anita Korhonen, on joukkueen kokeneita tukipilareita.

Milla Jokisen maalilla oltiin ToPan 3–1 taukojohdossa. FC Nokia aloitti toisen jakson maalitalkoot jo minuutin pelin jälkeen. Tämän jälkeen kotijoukkue niin sanotusti kääri hihat ja pisti pelin pakettiin. Lopputulos 6–2 pitää ToPan lohkon nelosena. FC Nokia on edelleen pisteittä.

Yksi ToPan syksyn hahmoista, Taru Pukkila, ei nyt ollut mukana. Sen sijaan Jenna Hurtig näytti hyvää osaamistaan, taas kerran. Ihailtavan varmasti nuori pelaaja hoitaa tiukatkin tilanteet. Joukkueen ykköspelaajana on pidettävä Anette Niemistä. Pelaajan kokonaisesityksestä huokuu ylemmältä sarjatasolta omittu tekemisen laatu. Nieminen on lohkon pistepörssissä viidentenä.

Lauantain pelin esitys koko joukkueelta oli paluu normitasolle kahden tappion jälkeen. Pisteitä tekivät Anette Nieminen 1+3, Jenna Hurtig 2+1, Milla Jokinen 1+1, Maarit Uusitalo 1+1, Essi Jokinen 1+0.

ToPan sarja jatkuu 3.1.2022. Vieraissa kohdataan Sääksjärven Loiske.

Ehjä suoritus TP-49/Veikoilta

Futsalin miesten nelosen b-lohkossa yhdistelmäjoukkue TP-49/Veikot pelasi ensimmäisen ehjän pelinsä. Palkintona siitä tuli 6–4 (3–1) voitto Parolan Visa/2-joukkueesta.

Monarilla avausjakson esitys vei joukkueen jo 3–0 johtoon, kunnes vieraat johtoa yhdellä maalilla kavensivat ennen taukoa. Vieraat kohensivat esitystään toisen jakson alkajaisiksi, tasoittaen tilanteen lukemiin 3–3. Vielä käytiin tasatilanteessa 4–4, kunnes kotijoukkue ratkaisi pelin ajassa 27.42 Miko Jamrozinskin muuttaessa lukemat muotoon 5–4. Päätösnumerot 6–4 maalasi ajassa 36.08 Niko Mustonen.

Muut maalintekijät olivat Miko Jamrozinski, Eeti Rantanen (2) ja Robert Mattila.

Voitto nosti akaalaiset pois jumbopaikalta. Sarja heillä jatkuu 9.1.2022 vieraskentällä Vehmaisten Urheilijoiden kakkosjoukkuetta vastaan.

ToPa kakkosen ykkösenä

Miesten futsalin kakkosen b-lohkon kärkipaikka pysyy edelleen Toijalan Pallo-49:n hallussa. Sunnuntaina 19. joulukuuta Kaupissa Tampereen Palloilijat piti vieraiden maalitilin avausjaksolla nollassa. Joukkueiden tasoero ei kuitenkaan jäänyt epäselväksi. ToPa nakutti tyylikkäästi viisi maalia toisella jaksolla, kotijoukkueen jäädessä yhteen. 22.49 oli pelattu, kun Jukka-Pekka Jyrämö vei ToPan 0–1-johtoon.  Kotijoukkue tasoitti ajassa 28.30. Ottelun kulku vakiintui neljä minuuttia myöhemmin, akaalaisten johtaessa 1–3. Kaksi maalia lisää, ja kutakuinkin tyytyväinen vierasjoukkue sai aplodeerata itselleen.

ToPan pistenikkarit pelissä olivat Joonas Thomas (2+0), Jukka-Pekka Jyrämö (1+1), Joonas Pietikäinen (1+1), Jesse Järvi (1+0), Toni Niskala (0+1), Akseli Sormunen (0+1), Tero Tromstedt (0+1).

ToPan sarja jatkuu lauantaina 8. tammikuuta 2022. Silloin Toijalan monitoimihallilla on vastassa kello 12.30 alkaen Sääksjärven Loiske.