Topan futsalmiehille kolmas voitto kakkosessa – Valkeakoskelaisjoukkue pisti kovasti kampoihin

Toijalan Pallo-49 jatkaa ilman pistemenetyksiä läntisen alueen miesten futsalin kakkosessa. Topa sai lauantaina 20. marraskuuta vastaansa Toijalan monitoimihallille valkeakoskelaisen WFT:n. Voittonumerot akaalaisille olivat selvät 6–2 (1–1).

Numerot eivät täysin tee oikeutta kamppailulle, sillä vieraat pistivät kovasti kampoihin isännille. Varsinkin avausjakso oli hyvin tasainen sekä erittäin fyysinen. Kamppailua oli käyty 2.56, kun Nico Seeck vei vieraat 0–1-johtoon. Topalla meni tasoitukseen vajaa neljä minuuttia. Ere Salmen kaukoveto helähti ylänurkkaan.

Kova vääntö ei tuonut kuitenkaan mitään ylilyöntejä avausjaksoon. Joukkuevirheet jakaantuivat, kotijoukkue 4, vieraat 2.

Tiukkana alkoi toinenkin jakso, kunnes reilussa kahdessakymmenessä sekunnissa Topa sai kaksi maalia. Ajassa 25.29 WFT-pelaajasta pallo omiin ja tilanteeksi 2–1. Ajassa 25.52 Jesse Järvi löysi hienolla syötöllä JukkaPekka Jyrämön takatolpalta, ja peli 3–1:een. Ajassa 30.44 Teppo Tenkanen sijoitti Jesse Järven syötöstä 4–1:een. Tässä vaiheessa WFT siirtyi pelaamaan lentävällä maalivahdilla.

Toivottuja kavennusosumia ei tullut, mutta kotijoukkue maalasi vielä kahdesti. Ajassa 36.03 vahva vääntäjä Joonas Thomas sijoitti Jani Kirjavaisen syötöstä 5–1. Ajassa 36.54 Joonas Thomas syötti ja Joonas Pietikäinen viimeisteli 6–1:een. Hienon syöttökuvion päätteeksi vieraiden Ville Kauppinen sijoitti tyhjään maaliin loppunumerot.

Topa on siis aloittanut sarjan kolmella voitolla ja jakaa kärkipaikan toisen puhtaan pelin joukkueen Ylöjärven Ilveksen kanssa. Sunnuntaina 5.12. joukkueet kohtaavat Toijalan monitoimihallilla. Sitä ennen Topa vierailee AC Estudiantiksen vieraana sunnuntaina 28. marraskuuta. Tampereen Tamppiareenalla peli alkaa kello 12.00.

Jukka-Pekka Jyrämö oli yksi Topan maalintekijöistä. Arkistokuva: Jukka Koskinen.