Liisa Välilä vauvan päivän tunnelmissa: ”Sukupolvien välisen kuilun umpeen kurominen vaatii avointa keskustelua 2020-luvun lapsiperhearjesta”

Liisa Välilän mukaan vauvan päivä on tärkeä muistutus lapsiperheiden arjesta Suomessa. Isossa kuvassa yhteiskuntamme on vauva- ja lapsiystävällinen, mutta korjattavaakin on. Konkretiana parisuhde- ja perheasioiden asiantuntija tarjoaa idee, että jokaisella lapsiperheellä olisi nimetty tukiperhe. (Kuva: Juha Välilä)Parisuhde- ja perheasioiden asiantuntija Liisa Välilä pitää välttämättömänä, että lapsi- ja lapsiperheasioita ruodittaessa pitäydyttäisiin juuri elettävässä ajassa. Kirkkohallituksessa kasvatus- ja perheasioiden parissa työskentelevä Välilä kannustaa 2020-luvun äitejä ja isiä kertomaan avoimesti heidän arkitodellisuudestaan. Välilän mukaan sukupolvien välinen kuilu voi hämärtää isovanhempien tai vanhempien ymmärrystä tässä ajassa perhettä perustavien tai perheenlisäystä hankkivien elämänpiirin realismista. Välilä kannustaa kaikkia ihmisiä kysymään lapsiperheiltä, miten teillä menee.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.