Eeles Landströmin nimikkokisoihin osallistui SE-kiekonheittäjä – Miesten keihäässä hopea- ja pronssimitalisteja erotti ainoastaan senttimetri

Naisten menoa 800 metrillä lauantaina 19. kesäkuuta kisatuissa Eeles Landströmin nimikkokisoissa. Kuva: Tuulikki Moisio.

Toijalan Vauhdin järjestämät kesän kansalliset kisat on jo muutaman vuoden ajan järjestetty maineikkaan, Toijalasta maailmalle lähteneen seiväshyppääjän Eeles Landströmin nimikkokisoina.

Eeles oli itse paikalla kisoissa vielä vuosi sitten, mutta tämän vuoden kisoissa lauantaina 19. kesäkuuta hän lähetti terveisensä puhelimitse ja halusi muistaa kisoissa hyvin menestyvää urheilijaa erikoispalkinnolla. Lisäksi kisojen alussa ojennettiin stipendit Vauhdin viime vuoden parhaille urheilijoille.

Eeles Landström Games kisattiin lämpimissä olosuhteissa keskusurheilukentällä Toijalassa. Joihinkin lajeihin oli saapunut ilahduttavan paljon osallistujia, ja osallistujia oli kaiken kaikkiaan noin 90 – lähiseutujen lisäksi jopa pohjoispohjanmaalaisista seuroista.

Helena Leveelahti naisten keihäänheiton voittajana ja Eeleksen kunniapalkinnon saajana. Kuva: Heidi Hidén-Knuutila.

Leveelahti osallistui kiekkoon

Naisten kiekonheittoon osallistui 14 kilpailijaa, ja kisa oli jännittävä ja tasokas. Voittajaksi heitti ennakkosuosikki, Virtain Urheilijoiden Helena Leveelahti. Leveelahti saavutti Tampereen MM20-kisoissa hopeaa vuonna 2018 tuloksella 56,80 m, joka on 19-vuotiaiden Suomen ennätys. Hän on noussut mitaleille myös Kalevan kisoissa sekä kiekonheitossa että kuulantyönnössä. Toijalassa voittotulos oli 54,72 m.

Helena kertoi, että hän toivoisi saavuttavansa Tokion olympiarajan 63,50 m ja että yli 60 metrin heitto voisi hyvinkin hänen mielestään nyt onnistua. Seuraava mahdollisuus yrittää sitä on Keuruun juhannuskisoissa Helenan kotikonnuilla.

Tänä vuonna Eeleksen myöntämä erikoispalkinto ojennettiin Helenalle. Hän sai Eeleksen voittaman Suomi–Iso-Britannia -maaottelun kultamitalin vuodelta 1959 sekä kunniakirjan. Eeles kertoi, että hän pitää maaotteluedustusta urheilijan kunniatehtävänä ja hienona tavoitteena, ja näillä saatesanoilla toivotimme Helenalle upeaa uran jatkoa.

Naisten kiekonheittoon valmistautumista. Kuva: Heidi Hidén-Knuutila.

Miesten keihään voitto Pyhäsalmelle

Miesten keihäänheitossa nähtiin useampi 67 metrin kaari. Kisan voitti Pyhäsalmen Urheilijoiden Patrik Torn tuloksella 67,83 m. Hopean ja pronssin tulosero oli vain yksi sentti: toiseksi tuli Onni Ruokangas Janakkalasta tuloksella 66,59 m ja pronssia sai Sami Reunanen Vammalasta tuloksella 66,58 m.

Helteinen sää sai kisan viimeisen juoksulajin, 3000 metrin, osallistujat ylittämään itsensä ja maalinurmikolla haukkoi henkeään monta juoksijaa. Eeleksen sukulaisiakin osallistui tähän lajiin, mikä antoi nimikkokisoille mukavasti lisätunnelmaa.

Koronarajoitusten helpotuttua on ihanaa saada taas harrastaa täysillä. Kisojen kaikki tulokset löytyvät Toijalan Vauhdin kotisivuilta.

Heidi Hidén-Knuutila

Valmentaja Anssi Mäkinen näyttää videolta keihäänheittäjä Patrik Tornille, miten heitto sujui. Kuva: Tuulikki Moisio.