Kerro näkemyksesi – Onko valtuuston nykyinen koko sopiva?

Mitä mieltä olet Akaan valtuuston koosta? Onko valtuutettuja liikaa, liian vähän vai sopivasti? Kuva: Tarja Antola.

Kuntalain mukaan valtuusto päättää koostaan itse. Lisäksi valtuuston koon päättämistä ohjaa laissa säädetty valtuutettujen vähimmäismäärä, joka Akaan kaupungin tapauksessa on 27 valtuutettua. Enimmäismäärää kuntalaissa ei säädetä.

Tämän vuoden kuntavaaleissa Akaaseen valittiin 35-jäseninen valtuusto. Näin ollen valtuuston koko säilyy samana kuin nykyisen eli vuoden 2017 vaaleissa valitun valtuuston. Sitä edeltäneessä valtuustossa oli 43 valtuutettua, ja kuntaliitoksen johdosta Akaassa on toiminut aikaisemmin jopa 62-jäseninen valtuusto.

Onko valtuustossa mielestäsi sopiva määrä valtuutettuja? Kerro näkemyksesi oheisella lomakkeella.

[wpforms id=”137469″]

Kyselyn saatetekstiä muokattu 23.6.2021 klo 11.54. Tekstissä väitettiin ensin virheellisesti, että vuonna 2017 valittu valtuusto olisi ollut Akaan ensimmäinen 35-jäseninen valtuusto. Akaassa vuonna 2009–2012 toiminut valtuusto oli ennen Kylmäkoski-liitosta 35-paikkainen.

Kommentointi on suljettu.