Kerro näkemyksesi – Onko valtuuston nykyinen koko sopiva?

Mitä mieltä olet Akaan valtuuston koosta? Onko valtuutettuja liikaa, liian vähän vai sopivasti? Kuva: Tarja Antola.

Kuntalain mukaan valtuusto päättää koostaan itse. Lisäksi valtuuston koon päättämistä ohjaa laissa säädetty valtuutettujen vähimmäismäärä, joka Akaan kaupungin tapauksessa on 27 valtuutettua. Enimmäismäärää kuntalaissa ei säädetä.

Tämän vuoden kuntavaaleissa Akaaseen valittiin 35-jäseninen valtuusto. Näin ollen valtuuston koko säilyy samana kuin nykyisen eli vuoden 2017 vaaleissa valitun valtuuston. Sitä edeltäneessä valtuustossa oli 43 valtuutettua, ja kuntaliitoksen johdosta Akaassa on toiminut aikaisemmin jopa 62-jäseninen valtuusto.

Onko valtuustossa mielestäsi sopiva määrä valtuutettuja? Kerro näkemyksesi oheisella lomakkeella.

Tietosuojaseloste löytyy tästä linkistä.

Kyselyn saatetekstiä muokattu 23.6.2021 klo 11.54. Tekstissä väitettiin ensin virheellisesti, että vuonna 2017 valittu valtuusto olisi ollut Akaan ensimmäinen 35-jäseninen valtuusto. Akaassa vuonna 2009–2012 toiminut valtuusto oli ennen Kylmäkoski-liitosta 35-paikkainen.

Yksi kommentti

  1. kariansamaa

    Mielestäni pyramidihuijausvaalitavasta tulee luopua ja vain henkilökohtaisten äänten on ratkaistava valtuuston koostumus. Lisäksi paikkakarsinta tulee suorittaa äänestysprosentin mukaan niin, että esim. Akaan tapauksessa olisi 35 paikkaa tarjolla ja noin 52% vilkkaudella valtuusto tehtäisiin vain 18 paikkaisena.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?