Akaa Futsal pettyi välierissä – Jännitteet lauantain ottelun alussa olivat kovat

Juhana Jyrkiäinen kaksinkamppailussa. Kuva: Ari Vuorela

Viikonloppuna päästiin nauttimaan täysin rinnoin tunteikkaasta välieräfutsalista Miesten Futsal-Liigassa. Avausottelun kotikentällään voittanut Akaa Futsal oli pitkään mukana viikonlopun molemmissa Kemin otteluissa, mutta lopulta kotijoukkue pääsi karkaamaan voittoon kummassakin. Akaa etenee täten taistelemaan pronssista, Kemin jatkaessa matkaansa finaalitaisteluun.

Jännitteet lauantain ottelun alussa olivat kovat, sillä Akaalla oli mahdollisuus laittaa voitolla ottelusarja poikki. Kemi pääsi kuitenkin iskemään nopeasti ottelun alkuun avausmaalin. Kovatempoinen peli jatkui Akaan lukitessa kotijoukkueen omalle kenttäpuoliskolleen. Kemi ei tarvinnut kuitenkaan kuin yhden mahdollisuuden, ja kasvatti johtonsa kahteen maaliin päästyään vastahyökkäykseen. Akaan Dusan Milojevicin erinomainen sijoitus kymmenestä metristä toi vierasjoukkueen yhden maalin päähän.  Markus Rautiaisen punainen kortti jätti Akaan hetkeksi ilman neljättä kenttäpelaajaa, eikä kotijoukkue jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Akaa lähti Kemin maalin jälkeen tauolle kahden maalin takaa-ajoasemassa.

Vierasjoukkue sai toisella puoliskolla uutta puhtia, ja toinen maali syntyi ajassa 23:47 kapteeni Jussi Nyströmin erinomaisesta laukauksesta. Tasoitusosumaakaan ei tarvinnut kauan odotella, sillä Akaan 3–3 -maali syntyi jo minuutissa upean kuvion päätteeksi Aleksi Pirttijoen toimesta. Kemi pääsi kuitenkin yrittämään maalintekoa pilkulta toisen puoliskon puolivälissä, ja pallo löysi tiensä maaliin. Kotijoukkue hyödynsi pian jälleen vahvaa vastahyökkäyspeliään ja Enderson Suarez iski lukemiksi jo 5–3. Akaa ehti iskemään vielä neljännen maalin ennen loppua, mutta Kemi voitti ottelun 5–4 (3–1).

Jussi Nyströmin ja Akaa Futsalin kurotus ei aivan riittänyt Kemissä. Kuva: Ari Vuorela

Myös sunnuntaina kotivoitto

Futsalin ystävät eivät joutuneet pettymään myöskään sunnuntaina. Ottelu oli pudotuspelifutsalia parhaimmillaan, ja peli pysyi jännittävänä loppuun asti. Akaa joutui kuitenkin jälleen tyytymään takaa-ajoasemaan Kemin iskettyä avausmaalin ajassa 10:04. Ahdinko syveni kotijoukkueen kasvattaessa johtonsa nopeasti ensin kahteen, ja sitten kolmeen. Neljäskin osuma syntyi pian, ja Akaa lähti metsästämään maaleja viidennellä kenttäpelaajalla. Tulosta syntyikin Jovan Stankovicin tarkasta heitosta ja Petri Grönholmin sijoituksesta. Milojevic sai vielä kavennettua pelin loistavalla vedollaan ylänurkkaan. Tuotteliaan loppujakson päätteeksi Akaa lähti tauolle 4–2 -tilanteessa.

Vierasjoukkue pääsi aloittamaan toisen jakson miehen ylivoimalla, Kemin otettua lähes heti punaisen kortin. Akaa käytti tilanteen hyväkseen, ja pääsi Juhana Jyrkiäisen osumalla maalin päähän. Akaan puolustuksen ongelmaksi nousseet oman pään erikoistilanteet kostautuivat jälleen, Kemin iskiessä kulmapotkusta viidennen maalin. Ajassa 29:26 kotijoukkue iski jo kuudennen osumansa. Akaa jatkoi silti itsensä hilaamista kohti tasoitusta Stankovicin maalilla. Kemin nopeaan tahtiin syntyneet seitsemäs ja kahdeksas osuma olivat viimeinen naula vierasjoukkueen arkkuun. Akaan viides maali ei enää riittänyt ajan käydessä vähiin. Kemi voitti lopulta lukemin 9–5 (4-2).

– Kemi pääsi tekemään maalinsa liian helpolla.Tämä oli ongelma vähän koko kauden, emmekä päässeet siitä eroon ratkaisuvaiheissakaan. Yrityksestä homma ei jäänyt kiinni, kyllä tässä parempi jatkoon meni lopulta. Olen kaikesta huolimatta ylpeä siitä joukkueen työmäärästä mitä olemme pitkän kauden aikana tehneet, Akaan päävalmentaja Jovan Stankovic summasi ottelun jälkeen.

Akaa Futsalin kausi jatkuu vielä yhden ottelun verran, kun se kohtaa pronssiottelussa vieraskentällä Tornion Palloveikot.
Juuso Heikkinen
Petri Grönholminkaan vääntäminen ei riittänyt Kemissä. Kuva: Ari Vuorela