Juupajoella ollaan sopuisasti samassa veneessä

Sofia, Ella, Elina ja Teemu Nyberg puuhailevat mielellään perheen omakotitalon pihamaalla. Kuva: Juha Jäntti

Ketä perheeseenne kuuluu?

Nelihenkisen perheemme vanhemmat ovat Teemu Nyberg, 32-vuotias linja-autonkuljettaja ja 29-vuotias Sofia Nyberg, joka on ammatiltaan kokki. Tällä hetkellä Sofia opiskelee. Perheen lapset, nelivuotias Elina ja kaksivuotias Ella käyvät arkisin päiväkodissa.

Kuinka kauan olette asuneet Juupajoella? Miten päädyitte juuri sinne?

Olemme asuneet Juupajoella reilut seitsemän vuotta. Muutimme tänne, koska halusimme kodin sellaisesta paikasta, joka oli yhtä kaukana kummankin sen aikaisesta työpaikasta.

Millaisessa asunnossa asutte?

Asumme omakotitalossa.

Mitä asumisenne maksaa?

Asuminen on Juupajoella edullista. Vastaavanlaisen talon hinta on Tampereella kaksin-tai kolminkertainen.

Mikä on parasta Juupajoella?

Pienellä paikalla ihmiset tuntevat ja tietävät toisensa, mikä luo yhteisöllisyyttä. Asiat sujuvat jouhevasti, koska ihmiset tietävät, kenelle yksittäisen asian hoitaminen kuuluu ja kehen pitää ottaa tarvittaessa yhteyttä.

Ihmisiä on täällä helppo lähestyä. Tämä koskee niin kunnan järjestämiä palveluita kuin paikallisia yrittäjiäkin. Paikkakunnalla on hyvä henki ja tuntuu, että täällä kellutaan niin sanotusti samassa veneessä.

Paikkakunnan koosta johtuen myös esimerkiksi kunnassa tehdyt päätökset konkretisoituvat helposti, ja ne näkyvät ihmisten arjessa. Täällä on rauhallista asua ja luonto on lähellä.
Täällä naapurit tuntevat toisensa, mikä luo yhteisöllisyyttä ja turvaa.

Mikä toimii lapsiperheen näkökulmasta hyvin?

Neuvolapalvelut toimivat sujuvasti. Myös päiväkodin toiminta kaikkineen on ollut myönteinen kokemus hoitopaikan hakemisesta lähtien. Perheille on tarjolla myös kunnan, MLL:n ja seurakunnan järjestämiä kerhoja.

Missä olisi parannettavaa?

Nuorisolle ja aikuisille suunnattua ohjattua harrastustoimintaa saisi olla enemmän, sillä tarjonta on nykyisin melko suppeaa. Esimerkiksi ohjattua käsityö- tai musiikkitoimintaa ehkä voisi olla paremmin tarjolla. Sofia on käynyt Orivedellä Oskon keramiikkakurssilla useamman vuoden ajan.

Miten perheenne viettää vapaa-aikaa?

Ulkoilemme paljon yhdessä, ja vietämme aikaa sukulaisten ja ystävien kanssa. Teemu rakentelee pienoismalleja, ja Sofia harrastaa keramiikkaa ja piirtämistä. Tytöt ovat innokkaita apulaisia kasvimaalla. Pidämme siitä, että meillä on vapaus tehdä kaikenlaisia mieleen tulevia asioita omalla pihallamme.

Mikä on lempiruokanne?

Makaronilaatikko.

Jos ette asuisi Juupajoella, missä muualla Pirkanmaan alueella haluaisitte asua?

Olemme tyytyväisiä elämäämme juuri Juupajoella. Täällä on edullista asua, ja löydämme läheltä kaikki tarvitsemamme palvelut. Tampereellekin on helppo poiketa tarvittaessa.

 

Perhearkea-teemassa julkaistaan viikolla 18 jutut akaalaisesta, lempääläläisestä, pälkäneläisestä, ylöjärveläisestä ja juupajokelaisesta perheestä. Perheet kertovat kotipaikastaan.

Lue myös:

Luonnon läheisyys ja kulkuyhteydet ovat parasta Viialassa – Koulu- ja liikuntatilanne ovat parantumassa uuden rakentamisella