Vuoden 2020 Tahto-patsas myönnettiin kauppias Niko Nylundille – ”Tuntuu erityisen hyvältä saada tunnustus tänä keväänä”

K-kauppias Niko Nylundille (oik.) luovutettiin Viialan Yrittäjien myöntämä vuotuinen Tahto-patsas perjantaina 12. kesäkuuta. Palkinnon luovuttivat Yrittäjien puheenjohtaja Marko Peltola sekä varapuheenjohtaja Tuija Haavisto. Kuva: Risto Kalliainen.

Viialan Yrittäjät on myöntänyt vuosittaisen Tahto-patsaan Viialassa sijaitsevan K-Market Maukkaan kauppiaalle Niko Nylundille. Nylund on toiminut Maukkaan kauppiaana vuodesta 2017.

Tänä vuonna patsaan saaja julkistettiin perjantaina 12. kesäkuuta Viialan Yrittäjien kevätkokouksen yhteydessä. Tyypillisesti tunnustuksen saaja julkistetaan Viialan Markkinoilla, mutta tapahtuma peruttiin koronatilanteen vuoksi.

– Tämä oli vähän erikoisratkaisu, ja arvoimme, jaammeko tunnustusta ollenkaan tänä vuonna. Lopulta päätimme jakaa sen, koska saajakin oli valittu. Vähän piristystä tähän ankeuteen, mitä tässä keväällä oli, Viialan Yrittäjien puheenjohtaja Marko Peltola tuumi maanantaiaamuna.

Valinta tehtiin helmikuussa

Niko Nylund valittiin tunnustuksen saajaksi helmikuisessa hallituksen kokouksessa.

– Niko itse oli silloin Lapissa eli hän ei osallistunut kokoukseen. Hänet oli helppo valita. Hän on aktiivinen nuorimies, joka on tehnyt Viialaa hyvin näkyväksi ja on aina naama messingillä, Marko Peltola perustelee.

Yhdistyksen hallituksen mielestä kauppias Nylund on aktiivisesti mukana kaikenlaisessa, myös koronakeväästä selviytymisessä.

– Korona-aika on edelleen vahvistanut päätöstämme. Heti hän hommasi auton ja ryhtyi viemään väelle ruokaa, Peltola kiittelee.

Kiitoksissaan Peltola viittaa Maukkaan kotiinkuljetuspalveluun, jonka kaikki tilaukset Nylund on hoitanut itse perille pakettiautolla.

Tahto-palkittu Niko Nylund on kuljettanut keväällä ruokaostoksia asiakkaiden koteihin. Kuva: Tarja Antola.

Huumoria ja tekemisen meininkiä

Niko Nylund kertoo olevansa tunnustuksesta erittäin otettu.

– Kevät on ollut työntäyteinen ja olen paljon koittanut palvella paikallisia kotiinkuljetuspalvelulla ja muutenkin auttaa tässä koronatilanteessa. Tuli tosi hyvä mieli siitä, että yritteliäisyys huomioitiin.

Tunnustuksen saaminen kiireisen kevään jälkeen maistuu Nylundin mielestä todella makealta.

– Tuntuu erityisen hyvältä saada tunnustus tänä keväänä, kun tässä on aika kova ponnistus takana, Nylund toteaa.

Kauppias arvelee, että aktiivisuus sekä into työntekoon kumpuavat lapsuudesta. Työuransa hän aloitti lehtien jakamisella 14-vuotiaana.

– Varmaan kotikasvatuksesta se tulee. Aina on pistetty työn touhuun ja työmoraali on opittu jo pienenä. Lisäksi olen huomannut sen, että vaikka olisi kuinka vaikeat ajat, huumorilla, positiivisuudella ja tekemisen meiningillä päästään pitkälle.

Pirkanmaan palvelevin

Heti kauppiaana aloittaessaan Niko Nylund linjasi K-Market Maukkaan haluavan alueen palvelevimmaksi ruokakaupaksi. Nyt Maukas voi kutsua itseään jo Pirkanmaan palvelevimmaksi K-Marketiksi, sillä se sai keväällä tehdyssä asiakastyytyväisyystutkimuksessa koko maakunnan parhaat pisteet.

Tahto-palkittu Nylund on otettu myös kaupan menestyksestä ja pitää palvelua korkeassa arvossa.

– Työn suola on se, että pääsee asiakkaiden kanssa juttelemaan sekä luomaan positiivista tunnelmaa, hän sanoo.

Niko Nylund uskoo, että korona-aika on lisännyt lähikaupan ja muiden lähipalveluiden arvostusta.

– Korona-aika on mielestäni hienosti tuonut esille yhteisöllisyyttä ja oman kylän palveluiden arvostamista. On ehkä ymmärretty se, että läheltäkin löytyy palveluita. Aika paljon kuitenkin Viialastakin valuu ostovoimaa työmatkojen varsille kauppakeskuksiin ja toisille paikkakunnille, Nylund miettii.

Kauppias ei ole vielä ehtinyt juhlistaa saamaansa Tahto-tunnustusta, mutta toivoo ehtivänsä juhlistaa sitä juhannuksena.

Lue myös:

K-market Maukas sai Pirkanmaan parhaat pisteet asiakastyytyväisyydessä (20.5.2020)

Kauppias Niko Nylund kuskaa illat ruokakasseja koteihin – ”Koronakriisi opettaa arvostamaan kotimaisia tuotteita ja paikallisia palveluita” (12.4.2020)

K-kauppias Niko Nylund ihastui Viialaan (8.8.2017)

K-Market Maukkaan kauppias vaihtuu Viialassa (13.6.2017)

Kommentointi on suljettu.