Lentopallosta lomaa pitänyt Joni Mikkonen on treenannut ravihevosta – Ura Akaa-Volleyssa jatkuu, myös Aleksi Kaatrasalo pysyy seurassa

Joni Mikkonen haluaa ottaa päättyneen kauden uusiksi. Akaa-Volley oli kiistatta yksi lentopallon Mestaruusliigan mitaliehdokkaista. Koska kausi päättyi koronapandemian vuoksi ennen aikojaan, kokeneelle pelimiehelle jäi nälkää.

– Näin on. Akaa-Volleyn väreissä olisi hienoa saavuttaa SM-mitali. En todellakaan tällä iällä halua lähteä liigaan vain pelailemaan. Tosissaan mennään ja mitalipelit mielessä, vakuutti Viialan Pyryn ja A-Volleyn kasvatti.

Miestä on helppo uskoa. Palkintokaapissa on jo SM-kultaa ja pronssia aiemmilta vuosilta. Ikääkin kesäkuussa jo 34 vuotta. Miksi siis lähteä liigaan ilman totisia tavoitteita.

– Meillä alkaa olla syksyksi jo kelpo joukkue kasassa. Kyllä tuolla porukalla on täydet mahdollisuudet menestyä. Toinen passari kun vielä löydetään Kuuselan Mikon rinnalle, niin homma on kasassa, kertoi urjalalaistunut Mikkonen.

Mestaruusliiga keskeytyi jo maaliskuun puolella. Nyt on ollut aikaa palautua kauden rasituksista.

– Pääosin kevät on mennyt huilatessa. Puolison ravihevosta olen ajanut tuossa naapurin radalla. Nyt toukokuun alusta alkaa valmistautuminen tulevaan kauteen, päätti kesän TM Teräksessä työskentelevä Mikkonen.

Joni Mikkonen saa ensi talvenakin esitellä hyppysyöttöjään kotiyleisön edessä. Kuva Harri Mattila

Kaatrasalo halusi jatkaa Akaassa

Humppilan Yrin kasvatti Aleksi Kaatrasalo liittyi Akaa-Volleyn miehistöön viime kesänä. Mies on viihtynyt joukkueessa niin, ettei käynyt neuvotteluja muiden seurojen kanssa.

– En haikaillut muuttoa, vaan katsoin ensin kortit Akaa-Volleyn johdon kanssa. Sopimukseen päästiin ja ura jatkuu täällä, kertoi toukokuun lopulla 30 vuotta täyttävä keskipelaaja.

Kaatrasalolla on konetekniikan ja tuotantotalouden insinöörin koulutus. Toistaiseksi lentopallo on kuitenkin vienyt miestä eri joukkueisiin ympäri Suomea.

– Kesän ajan olen töissä Leomuovilla. Kun syksyllä kausi alkaa, pääpaino on taas lentopallossa. Maalis-huhtikuussa harjoittelu on ollut melko kevyttä. Juoksulenkeillä ja kuntopiireillä olen pitänyt virettä yllä. Nyt toukokuussa aloitetaan ohjelmoitu treeni, paljasti kuuden A-maaottelun Kaatrasalo.

Kokeneella keskipelaajalla on maan korkeimmalla sarjatasolla kokemusta useasta valmentajasta. Akaa-Volleyn päävalmentaja Oliver Lüütsepp saa mieheltä kiitokset.

– Oliver on tarkka tekemisistä. Jos jokin harjoite ei mene kunnolla, homma katkaistaan ja aloitetaan alusta. Koko ajan mennään työn laatu edellä. Lisäksi hän on kiinnostunut pelaajien mielipiteistä.

Aleksi Kaatrasalo uusi pelaajasopimuksensa Akaa-Volleyn kanssa. Kuva Harri Mattila

Puheenjohtaja odottaa menestystä

Akaa-Volleyn puheenjohtaja Torsti Mahlanen on tyytyväinen joukkueen tilanteeseen.

– Menestyvä joukkue alkaa olla kasassa. Toista passaria vailla ollaan enää. Tavoitteena on vähintään neljäs tila runkosarjassa ja näin kotietu pudotuspeleissä, hymyili Mahlanen.

Akaa-Volley on lähdössä viime kautta ohuemmalla rosterilla liikkeelle. Toisaalta joukkueesta löytyy monipuolisuutta, jolla tilannetta voidaan paikata. Mikkosen voi laittaa kentälle yleispelaajan tai hakkurin rooliin. Eetu Pennanen istuu sekä yleispelaajan että liberon tontille. Hakkuriksi Akaassa koulutettu Aatu Pöllänen paikkaa tarvittaessa keskipelaajana.

– Seuran talous on kunnossa, vaikka koronapandemia veikin loppukauden pääsylipputulot. Kiitos kuuluu yhteistyökumppaneille, jotka eivät ole meitä hylänneet. Ja iso kiitos myös seuran kannattajille, jotka täyttivät niin sanotun virtuaalifinaalin katsomon. Löimme koronaviruksen 6–0.

Koronapandemia on kuitenkin vielä nujertamatta ja syksyn urheilutapahtumatkin ovat toistaiseksi sumun peitossa.

– Mestaruusliiga toivottavasti käynnistyy suunnitellusti. Jätämme meille tarjotun paikan Challenge Cupissa käyttämättä. Se olisi ollut taloudellisesti iso riski. Eikä kevättalvella puheissa ollut Baltian liiga toteudu ainakaan ensi talvena, päätti Mahlanen.

Akaa-Volleyn puheenjohtaja Torsti Mahlanen Harri Ahosen haastateltavana. Kuva Harri Mattila

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?