Akaalaiset tehtailivat maaleja futsalin alasarjoissa

Suomen Palloliitto joutui koronavirusepidemian edessä tekemään kovan ratkaisun koskien kuluvaa futsal-kautta. Kaikki kilpailu- ja harjoitustapahtumat lopetettiin liittohallituksen päätöksellä 12.3.

Talven futsal-peleissä lähes kaikki sarjatasot jäivät kesken. Akaalaiset alasarjajoukkueet pelasivat läntisen alueen sarjoissa ja monet pääsääntöisesti ihan hyvillä sijoilla.

Kakkosen B-lohkoissa Toijalan Pallo-49 oli miehissä neljäs ja Topan naisjoukkue naisten puolella kahdestoista. Miesten ja naisten sarjat ehdittiin pelata loppuun.

TP-49/Veikot ykköseksi

Vitosen B-lohkossa yhdistelmäjoukkue Toijalan Pallo-49/Veikot kiri lohkon ykköseksi. Joukkue hitsaantui loppukaudella hyvinkin vahvaksi. Sarjassa jäi kierros pelaamatta. Joukkueen maalipörssin ykkönen 20 osumallaan oli Miko Jamrozinski.

Kolme joukkuetta ikämiehissä

Ikämiesjoukkueita Akaassa oli kolme. Akaa-futsal oli keskeytyshetkellä toisena sarjassa Miehet 35 Ykkösen B-lohko ja Toijalan Pallo-49 viimeinen Ykkösen Miehet 45:ssä. Joukkue ei päässyt puolustamaan viimevuotista suomenmestaruuttaan. SM-lopputurnaus piti järjestää Toijalan Monitoimihallilla 4.–5.4.

Toijalan Pallon viisikymppiset olivat kolmantena Ykkösen sarjassa Miehet 50. Lohkossa pelasi neljä joukkuetta.

Yhdistelmäjoukkue TP-49/Veikot kiri Vitosen B-lohkossa ykköseksi, ennen kuin korona päätti pelit. Takarivissä vasemmalta joukkueenjohtaja Marko Ahlman, Olli Nieminen, Valtteri Ahlman, Miko Jamrozinski, Robert Mattila, Eeli Jokinen, Jerry Inomaa ja valmentaja Tommi Nieminen. Eturivissä vasemmalta Aukusti Lehtonen, Phalakon Khrueabkhontho, kapteeni Eetu Koskinen, Eeti Rantanen ja Niko Mustonen. Kuva Jukka Koskinen.

Juniorit hyvin esillä

Akaalaisia juniorijoukkueita sarjoissa pelasi 11, joista yksi oli tyttöjoukkue. Toijalan Pallo-49:n tyttöjen rahkeet eivät ihan riittäneet kärkisijoille sarjassa Tytöt 13 Kakkonen, mutta Venla Mattila 11 maalillaan oli lohkon neljäs maalipörssissä.

Pojissa viisi joukkuetta oli keskeytyshetkellä sarjoissaan kolmen parhaan joukossa. Sarjassa P12 Ykkönen B-lohko Toijalan Pallo johti sarjaa ja joukkueen Valtteri Sinkkonen oli sarjan maalipörssin ykkönen 15 maalilla. Sarjassa toisena oli Ilveksen tyttöjoukkue, joka koostui vuotta vanhemmista pelaajista.

Sarjassa P15 Kakkonen B-lohko Toijalan Pallo oli toisena ja joukkueen Niklas Varje maalipörssin ykkönen 30 maalilla. Varje siirtyi alkuvuodesta Hakaan.

14-vuotiaiden poikien sarjassa Toijalan Pallolla oli kaksi joukkuetta, joista toinen oli Ykkösen B-lohkossa toinen ja toinen, Toijalan Pallo-49/valkoinen, Kakkosen B-lohkossa kolmas.

7-vuotiaiden poikien sarjassa Toijalan Pallon juniorit olivat toisena.

Pelaajat saavat nyt vetää henkeä noin neljän kuukauden pelijakson jälkeen. Peli- ja harjoitustauon on määrä jatkua 13.4. asti. Tämä koskee myös tulevaa jalkapallokautta.