Akaa-Volley otti täydet pisteet kevätkauden avauksesta

Eetu Pennanen (2) on useasti osoittanut monipuoliset hyökkääjäntaitonsa. Yleispelaaja kykenee ohittamaan vastustajan torjunnan heikostakin asemasta. Kuva Harri Mattila

Akaa-Volley aloitti lentopallon Mestaruusliigan kevätkauden siitä, mihin se joulun alla jäi. Voittoputki sai jatkoa Raision Loimun kustannuksella selkeästi 3−0 (25−12, 25−14, 25−17) ja on nyt jo 13 ottelun mittainen.

Ottelun ensimmäinen erä alkoi tasaisesti Akaa-Volleyn kulkiessa pisteen parin johdossa. Ensimmäinen ratkaisu saatiin Mart Naaberin syöttövuorolla. Keskipelaajan leijat rikkoivat Loimun hyökkäyksen, ja seuraavaan rotaatioon mentiin vasta Akaa-Volleyn viiden peräkkäisen pisteen jälkeen.

Lisäksi Akaa-Volley voitti kaksi pitkää taistelupalloa erän puolivälissä, ja lopussa puolestaan Akseli Lankinen onnistui syöttöviivalla viiden peräkkäisen pisteen verran. Erän selkeissä loppulukemissa ei näin ole ihmettelemistä.

Ensimmäisen erän erikoisuuksina voidaan pitää sitä, että Akaan Lankinen piti keskipelaajansa Mart Naaberin ja Aleksi Kaatrasalon pimennossa ja jakoi hakkuri Urpo Sivulallekin vain seitsemän passia. Erän pistekuningas olikin yleispelaajan paikalla viiden pisteen verran ahertanut Joni Mikkonen. Toisena yleispelaajana ottelun aloitti Eetu Pennanen. Vieraista plussalle (4/+1) ylsi vain hakkuri Windson Ferreira.

Akaan torjuntapeli onnistui loistavasti

Kakkoserää Akaa-Volley vei alusta lähtien. Silmiinpistävää oli joukkueen ja etenkin Mart Naaberin onnistunut torjuntatyöskentely. Mies sai tuulettaa neljän pisteen verran ja otti lisäksi hyviä vaimennuksia.

Toisen erän erikoisuutena voidaan pitää sitä, että Akaa-Volleyn nostoprosentti painui 25:een, ja siitä huolimatta joukkue vei erää suvereenisti. Lankinen jakoi hyökkäysvastuuta tasaisesti, ja myös valmentaja Oliver Lüütsepp peluutti joukkuettaan rohkeasti. Erän kuluessa Sivula teki tilaa Aatu Pölläselle Pennanen Enderwin Herreralle.

Pitkän erätauon jälkeen Loimu tuli peliin sisuuntuneena ja johti ottelua sen puoliväin tienoille. Sitten sen vaikeudet alkoivat. Vastaanotto heikkeni, ja samalla myös passitarkkuus mureni. Akaa-Volleyn torjunta-puolustuspeli toimi virheettä, ja joukkue pääsi juhlimaan lopulta selvää erä- ja otteluvoittoa.

Ottelun avaimena oli Akaa-Volleyn lähes virheetön hyökkäyspeli − kaksi hyökkäystä kaatui Kasimir Vuorisen torjuntaan − ja toisaalta erittäin tehokas torjuntatyöskentely. Torjuntapisteet 17−2 kotijoukkueelle ja lisäksi lukematon määrä hyviä vaimennuksia.

Mart Naaberin viides kaikkiaan kahdeksasta torjuntapisteestä. Tällä kerralla toiseksi jää Loimun Blake Leeson. Kuva Harri Mattila

Akaa-Volleyn laaja materiaali antaa mahdollisuuksia

Oliver Lüütseppillä oli ennakkokaavailujen mukaisesti mahdollisuus kierrättää pelaajia. Ainoastaan passari Mikko Kuusela, keskipelaaja Panu Pitkänen ja libero Jyri Niemi jäivät ilman peliaikaa.

Joukkueen parhaana palkittiin passari Akseli Lankinen, joka käytti hyökkääjiään erittäin tasaisesti: lukemat Mikkonen 10/+9, Pennanen (3/+2, Kuusela T. (3/+2), Sivula (6/+4), Pöllänen (4/+2), Naaber (12/+10), Nico Nurmesniemi (2/+2), Kaatrasalo (4/+3) ja Herrera (4/3) puhukoot puolestaan.

Keväästä näyttää tulevan akaalaisittain erittäin mielenkiintoinen. Mikäli kaikki pelaajat säilyvät terveinä, Lüûtsepp ja apuvalmentajansa voivat rakentaa kokoonpanon aina vastustajan mukaan.

Lüütsepp oli tyytyväinen hyvin sujuneen pelin vuoksi.

− Tämä oli meiltä oikein hieno suoritus joulutauon jälkeen. Juuri tällaiseen kärsivälliseen ja virheettömään peliin olemme pyrkineet. Oli tietenkin ikävä, että Loimulta puuttui pari hyvää pelaajaa.

Lüütsepp viittasi jälkimmäisellä kommentilla Loimun Väinö Rahkoon ja Tamir Herskoon, jotka huilasivat polvivaivojen vuoksi.

Loimun valmentaja Kasper Vuorinen ylisti Mestaruusliigassa toisena olevaa vastustajaa.

− Akaa oli tänään todella hyvä. Joukkueella oli mahdollisuus kierrättääkin pelaajia, ja siitä huolimatta jäimme ilman mahdollisuuksia.

Akaan parhaana palkittu Akseli Lankinen totesi sen, minkä tilastot näyttävät.

− Kun ei tee hyökkäysvirheitä ja voittaa torjuntapisteet 17−2, on todennäköisesti vahvoilla lentopallo-ottelussa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?