Liian kuuma aurinkoaalto teki hallaa markkinoille

Tuulenpuuskat lennättivät kiteeläisen yrittäjän Petri Päivisen kaasupalloja ympäriinsä. Kuuma sää sai osan potentiaalisista asiakkaista jättämään markkinat väliin.

Helle helli viikonlopun Toijalan Markkinoita siinä määrin, että kävijämäärä jäi odotettua alhaisemmaksi. Vaikka kaunis sää ilahdutti monia, liian kuuma ilma sai toiset jättämään markkinat väliin. Lämpötila nousi Toijalassa perjantaina jopa 30 asteen tuntumaan ja lauantainakin 25 asteen tienoille. Markkinoiden pääjärjestäjä, Pentti Kulla Lions Club Toijalasta kertoo, että viileämmällä säällä kävijöitä olisi saatu huomattavasti enemmän.

– Ei tässä nyt silti taloudellisesti mitenkään miinukselle jääty, sillä markkinamyyjiä oli entiseen tapaan sadan luokkaa, ja vieraitakin oli kuitenkin jonkin verran. Säätä lukuunottamatta kaikki sujui oikein hyvin, eikä vastaan tullut yllätyksiä.

Moni markkinamyyjä arveli perjantaina, että myynti oli jäämässä toivottua alhaisemmaksi liian vähäisen kävijämäärän takia. Petri Päivinen Kiteeltä oli perjantaina alkuiltapäivään mennessä saanut myytyä kymmenisen palloa, parin sadan euron edestä.

– Kyllä tämä sää hankaloittaa, sillä ihmisiä ei ole tarpeeksi paljon liikkeellä. On yksinkertaisesti liian kuuma, ja sekin heikentää pallojen myyntiä, että vapusta on vasta hetki aikaa. Moni, joka on tullut tänään kuumuudesta huolimatta markkinoille, ei halua ostaa lapselle kahta palloa näin lyhyen ajan sisällä, Päivinen pohti.

Pentti Kullan mukaan näyttää siltä, että Lions Club järjestää markkinat totuttuun tapaan jälleen ensi vuonna. Säästä ei koskaan voi tietää, mutta yhdistykselle on vuosi toisensa jälkeen saatu markkinapaikkojen myynnistä hyvin rahaa.

– Kyllä meillä on sellainen tuntuma, että jatkamme tätä tapahtumaa hyvillä mielin, sillä se tuottaa mukavasti varoja hyvän tekemiseen. Tämän vuoden uudistukset, eli lavan siirto torin Sontulantien puoleiselle laidalle ja pomppulinnan uudelleen sijoittaminen olivat onnistuneita. Nyt musiikki kuului lavalta hyvin markkina-alueelle, Kulla kertoo.

Katso ilahduttavat kuvat Toijalan Markkinoilta ja lue kävijöiden mietteitä markkinoiden merkityksestä:

Lakua, hattaraa, pallonheittoa ja yllätyspalkinto onnenpyörästä – niistä on oiva markkinapäivä tehty

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.