Eetu Pennasen siirtyminen Akaa-Volleyyn sai Joni Mikkosen jatkamaan uraansa

Lentopallon Mestaruusliigajoukkue Akaa-Volley vahvistuu kahdella kokeneella sarjajyrällä ja nuorella mutta ansioituneella pelimiehellä. Passari Akseli Lankisen, keskitorjuja Aleksi Kaatrasalon ja yleispelaaja Eetu Pennasen yksivuotiset sopimukset Akaa-Volleyn kanssa julkistettiin lauantaina.

Kaikkien yllätykseksi Akaa-Volleyn manageri Risto Lahti kaivoi julkistamistilaisuuden lopuksi taskustaan Joni Mikkosen kanssa laaditun sopimuspaperin. Seuran noin 50-päinen kannattajakunta osoitti suosiotaan, kun myös A-Volleyn kasvatti kirjoitti nimensä sopimukseen.

Aleksi Kaatrasalo (vas.) ja Eetu Pennanen tekivät yksivuotiset sopimukset Akaa-Volleyn kanssa.

Pennanen muutti Akaaseen

Eetu Pennanen siirtyy keväällä SM-hopeaa voittaneesta oululaisesta Lentopalloseura Ettasta Akaa-Volleyn yleispelaajaksi. Pennasella on takanaan yli 300 liigapeliä. East Volleyn kasvatti on urallaan pelannut myös liberona, sekä Saimaa Volleyssa että Suomen maajoukkueessa. Maaotteluita monipuoliselle lentopalloilijalle on kertynyt yli 40.

– Tähänastisen uran huippu osui kaudelle 2015–16, jolloin voitin liigan pistepörssin, muisteli 27-vuotias Pennanen.

Lauantaina Akaaseen muuttanut LVI-asentaja ja kentänhoitaja on kahden viime kauden aikana saanut tutustua Akaa-Volleyn äänekkääseen kannattajakuntaan.

– Pelaaminen maistuu edelleen ja tällä hetkellä siviiliammatit saavat odottaa. Akaa-Volleyn kotiyleisö on niin fanaattinen, että kentällä on varmasti nautinto olla, hymyili Pennanen.

Pennasen päätös jatkaa uraansa Akaassa sai myös Joni Mikkosen innostumaan.

– Kyllä Eetun sopimus oli se ratkaiseva tekijä, tunnusti kovakätinen hakkuri ja päättyneen liigakauden pistepörssin ykkönen.

Urjalaan keväällä muuttanut Mikkonen nauttii edelleen pelaamisesta.

– Kun viime kausi sujui ilman merkittäviä vaivoja ja tiedossa on, että ura ei voi jatkua loputtomiin, ajattelin, että mennään kausi kerrallaan eteenpäin, pohti Akaan kotiyleisön suosikki.

Kaatrasalo palaa lähemmäs juuriaan

Keskitorjuja Aleksi Kaatrasalo palaa Kuopiosta lähemmäs kasvattajaseuraansa Humppilan Yriä. Juuri 29 vuotta täyttänyt mies on koko uransa ajan raatanut keskellä verkkoa. Kymmenen kautta maan korkeimmalla sarjatasolla on jalostanut Kaatrasalosta luotettavan torjujan.

– Liigapelejä on takana noin 350 ja maaotteluita kuusi kappaletta vuodelta 2012, kertoi avopuolisonsa kanssa Savosta Tampereelle muuttava Kaatrasalo.

Jo aiemmin Akaa-Volleyn kanssa sopimuksen tehnyt Panu Pitkänen saa keskitorjujan tontille kovan luokan sparraajan. Kaatrasalo oli päättyneen liigakauden torjuntatilaston nelonen.

Lankinen korvaa Junturan

Kolmas Akaa-Volleyn kanssa sopimuksen tehnyt pelaaja on parhaillaan Euroopan Kultaisen liigan otteluita maajoukkueen kanssa kiertävä passari Akseli Lankinen. Perttulan Tähdestä lentopallokentille ponnistanut Lankinen siirtyy Akaaseen Vantaa Ducksin riveistä.

Kun Ville Juntura keväällä ilmoitti, ettei poliisiopintoihinsa liittyvän työharjoittelun vuoksi voi jatkaa Akaa-Volleyssa, jäi joukkueen rosteriin passarin mentävä aukko. Mikko Kuusela jatkaa seurassa, mutta mahdollisten loukkaantumistapausten vuoksi joka pelipaikalle pitäisi olla vähintään kaksi liigakelpoista pelaajaa.

– Olen viihtynyt passarin tontilla aina C-junioreista saakka, kertoi elokuussa 22 vuotta täyttävä Lankinen.

Lankisen ensimmäinen valmentajana oli oma äiti.

– Kotona se lentopallokärpänen puraisi aikoinaan ja sillä tiellä ollaan. Niin pitkälle mennään, kun taidot vain riittävät, todisti ammatikseen urheileva passari.

Akaa-Volleyn uusi passari Akseli Lankinen kuvattiin tositoimissa viikko sitten, kun Suomen maajoukkue pelasi Ukrainaa vastaan Tampereella.

Tavoitteena vähintään runkosarjan viides tila

Akaa-Volleyn tavoitteena on parantaa viime kaudella saavutettua runkosarjan kuudetta sijaa.

– Vaikka mitalipelit on virallisesti laitettu tavoitteeksi vasta vuodelle 2027, kyllä ensi kauden kalusto antaa toiveita aikataulun nopeutumisesta, pohti Akaa-Volleyn toiminnanjohtaja Markku Kuoppa.

Akaa-Volleyn päävalmentajana jatkava ja kesän yli Viron naisten maajoukkueen ruorissa oleva Oliver Lüütsepp saatiin puhelimen päähän.

– Olen oikein tyytyväinen näistä uusista sopimuksista. Elokuun alussa pääsen Akaaseen ja silloin aloitetaan kuusikkoharjoittelu, sanoi perheineen Akaaseen muuttava Lüütsepp.

Akaa-Volleylla on nyt kymmenen sopimuspelaajaa, joten ainakin kahta lentopalloilijaa vielä haetaan.

– Pelaajarosterin laajentamiskesi on tarkoitus tehdä farmisopimus jonkin ykkössarjajoukkueen kanssa, Risto Lahti kertoo.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.