Kangassaaren laavulta varastetaan toistuvasti kaupungin polttopuut – tänään laatikko oli taas tyhjä

Maanantaina aamupäivällä 20.5. Kangassaaren klapilaatikko oli jälleen tyhjä.

Akaan kaupunki toimittaa polttopuita Sataman, Luttusten, Tipurin ja Arajärven uimarantojen sekä Nahkialanvuoren, Pumpparin ja Kangassaaren laavujen tulentekopaikoille kerran viikossa. Kaupunginpuutarhuri Heli Laine on kuitenkin pannut merkille, että Kangassaaren laavun puulaatikko lähellä Toijalan Satamaa tyhjenee lähes heti sen jälkeen kun se on täytetty. Laine uskoo, että asialla on klapivaras.

–  Tämä ei ole kertaluonteinen asia. Laavulla kävijät ovat soittaneet ja kysyneet miksei laavulla ole puita. Puita on kuitenkin viety sinne edellisenä päivänä. Olen aivan varma, että joku on ne sieltä vienyt. Ei sellaista puumäärää polteta yhdessä päivässä, Laine kertoo.

Laineen mukaan Kangassaaren laavun polttopuut kiinnostavat varkaita todennäköisesti siksi, että puulaatikon viereen on päässyt autolla. Maanantaina laatikko oli taas tyhjä, ja edellisen kerran klapit hävisivät äitienpäivän tienoilla.

–  Nyt olemme siirtäneet Kangassaaren puulaatikkoa laavulle päin, jotta ihan sen rinnalle ei pääsisi autolla. Sataman uimarannallakin on polttopuita, mutta niitä ei ole viety. Satama on tosin julkisempi paikka, Laine toteaa.

Varastettaisiinko riistakamerakin?

Laine kertoo, että kaupunki on toimittanut klapeja laavuille ja uimarannoille vasta muutaman vuoden.

–  Muistan joskus aikaisempinakin vuosina todenneeni, että jaaha, taas on laatikko tyhjä, Laine sanoo.

Laine kertoo toivovansa, että erityisesti Kangassaaren laavulle voisi hankkia riistakameran.

–  En tosin tiedä vaatisiko kamera jotain lupia. Ainakin ilmoitus kamerasta pitäisi olla, joten mahtaisiko kamerakin lähteä varkaiden matkaan. Hyvät nauhoittavat kamerat varmaan maksaisivatkin melkoisesti. Sitten harmittaisi entistä enemmän, jos kamerakin vietäisiin, Laine pohtii.

Laine kertoo miettineensä useaan otteeseen onko klapien toimittamisessa tulentekopaikoille järkeä.

– Kyllä me kuitenkin vielä olemme puita laavuille ja rannoille vieneet, Laine toteaa.

Laineen mukaan myös Arajärveltä ja Luttusista on joskus hävinnyt polttopuita.

Kommentointi on suljettu.